Restream konfiguration guide

06 juni 2021 Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Restreaming er praktisk fordi hvis du eksempelvis transmittere en stream på 6mbit ud til youtube eller facebook så skal der jo være de 6 mbit tilstede hele tiden og hvis du så ønsker at din transmission også skal sendes til en anden tjeneste så bør vi ha 12 mbit frem publiserings serveren.


Jeg har tidligere sat rtmp restream op manuelt via redigering af nørdet server konfiguration, nu har jeg så fået lavet en løsning med en grafisk brugerflade og det inkludere også selve livestream playeren som kunne putte på et website med lidt simpel html iframe kode og playeren kan tilpasses i farme - men nu er det ikke missionen at at den computer skal gøre andet end at sende en stream til flere større og relevante platforme med flere kræfter til flere/ubegrænset antal brugere.

 

Alle ukendte kan ikke bare "restreame" via undergroundnews - du skal ha en aftale og du skal relevante koder tilsendt så kan der laves retransmission af en stream på flere måder plus man kan optage og efterbehandle vores livestream hvor den laves om til mp4 som kan afspilles senere eller sendes til et lager/arkiv.

Man skal alså kende protokol og url med relevante streamkeys og derfor er koder samt url herunder blot vejledende eksempler.
De oplysninger skal sættes op i vores OBS/vmix - det kan være udgående er SRT eller RTMP.


Vi går måske ind på fiktivt eksempel https://stream20.undergroundnews.dk - hvor vi logger på med tildelt brugernavn og adgangskode.


 

Når vi er logged på skal vi indsætte en streamkey som ligner det vi har sat ind i vores OBS stream program:

Felt 1 er ikke en du kan ændre og du skal ikke offentliggøre denne fordi andre kan så sende dertil og den bør du huske er en hemmlig nøgle.
felt 1 er i dette eksempel en intern adresse og port som tager stream fra en restreamer som i forvejen er startet op som måske laver re-stream til måske youtube.

Det kunne også være et tilsluttet USB kamera med url som rtmp://127.0.0.1/live/usbcam.stream på en restream-computer.
Det kunne også være en key som er fra en anden ingres/rtmp modtager lokalt eller måske extern kilde som rtmp://172.17.0.1:1935/live/external.stream?token=superhemligkey

En HLS henvisning er også muligt men hvis der er tale om en lokal intern restream så er det helst de interne ip adresser som bør benyttes så det ikke er via netværket men hvor en
restreamer køre via externe kabler og etc.  den behøver ikke at kommunikere via andet end via "loopback" netværket - hvor restreamer 1 og 3 etc, så blot henviser til ønsket kilde lokalt.
Typsiker den adresse uændret og sat op fast.

Vi behøver ikke encode noget som allerede er encoded.

Felt 2 er til at ændre codec men det anbefales at du ikke laver om på noget her men lader den være copy og audio auto.

Felt 3 starter med at lytte/vente på vores stream fra OBS.

Felt 4 her kan man tilføje udgående restream destination med push men det felt er kun relevante hvis man skal retransmittere, så det ikke nødvendigt hvis "fremvisning" er lokalt.
 


Når vi vælger at trykke på start så er den afventede på kommende stream modtagelse og vi får så mulighed for se vores livestream via en player.

Vi kan tilpasse playeren i farve osv. og vælge om den skal være med autoplay eller mute/stille - almindeligvis vil logo og grafik sættes via ens broadcast system.


Jeg dog ikke testet om logo evt. er med i en restream hvis man benytter den del.

Når vi modtager en succesfuld stream er playeren tilgængelig som punk 3.

 


Vi kan finde den kode som med iframe som kan sættes ind i CMS eller man kan linke til en player.


External Streaming-server Retransmission kan evt. tilføjes både rtmp og rtmps samt HLS håndteres men trasmisson sker først når man vælger start.

HLS ikke så udbredt og endnu ikke testet af mig med en External Streming-server.

PT er SRT ikke implementeret men vil senere opgradering kommer der også nye muligheder inklusiv SRT - men det tilføjes snart som alternativ til rtmp.
 

Fordelen med det grafiske setup er at mest af alt at man kan skifte sin udgående streamkey og modtager destination.

Det kan være relevant hvis man ikke har fået sat platformen facebook/youtube op til at benytte samme og vedvarende streamkey eller at rtmp eller rtnps er nødvendig.
På facebook finder du den opsætning på

 

 https://www.facebook.com/live/producer/

På Yoube 

Har man tilsvarende https://studio.youtube.com kontrol panal.
 

Med det web grafiske setup har vi også mulighed for at begrænse livestream så det KUN ses lokal på vores egen server uden en external streamning server.


Det kan være en fordel også til evt. test transmission hvor alt andet er sat up - dog uden en startet External steamning-server så kan man stoppe til sine test.

Demostream mangler akvarie fisk til eksempel - nedenstående kan være ustabilt pga. raspberrypi 3 usb og tilsluttet kamera;)

 

 

 

 

 

 

1662 Senest ændret Tirsdag, 22 juni 2021 17:32
Mere i denne kategori:
Filip S

Fotograf og mediepartisan.
 

Jeg dækker lidt af hvert med foto/video - til medier som arbejderen og modkraft, tvmarieret samt undergroundnews.dk når tiden tillader det.
 


Jeg søger i øvrigt også arbejde, så jeg kan forsørge mig selv og mine to drenge betydeligt bedre.

Træt af fattigdom og undertrykkelse - jeg mener det er meget forkert hverdan livet skal handle om at overleve fremfor at leve.Du kan besøge min hjemmeside for yderligere oplysninger eller evt. kontakte mig via facebook.

PS. Hvis du er fotograf og laver foto/video reportage - samt gerne vil være mediepartisan så kontakt mig