Eyefi-SD Mulighed

19 november 2019 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Med en EyeFi Server kan du få automatisk transmission fra kamera's SD kort/CF kort med (adapter) til en destination.
Det mest almindelige er at modtage filer foto/video fra kamera med wifi og det kan ske mens du fotografere.

 

Typisk har man så en app på sin telefon som kan modtage billeder og evt. sende dem videre straks eller senere og det kan være smart hvis man lavere reportage fra en event også modtager redaktionen billederne
straks som de kommer ind eller man kan dele dem hurtigt på sociale medier - en anden mulighed er ved fotoshoot så sender man måske jpg filen afsted til preview og RAW filen beholder man på kamera kortet til efterbehandling fordi man vil bare ha jpg filer til gennemsyn og check af lyst samt historgram osv. så kan man altid arbejde med sine raw filer senere.
Årsagen til at men beholder raw filen på kortet er fordi de tager lidt længere tid og sende via wifi men kamera med dual kamera slot der kan man vælge at lade det ene kort være af typen eyefi hvortil man gemmer kun jpg og på det andet gemmer man sine raw foto.
 

En anden mulighed er at man måske ønsker at se samt lige kontrollere sin foto på en stor skærm også kan man jo senere importere sine rawfiler til efterbehandling i lightroom eller måske darktable som så skaber/fremkalder dine foto til jpg format.

Nyere kamera har måske wifi muligheden indbygge og andre får måske denne når de benytter et sådan kort med eget wifi  i - man kan yderligere benytte en CF kort til SD adapter også kan du modtage dine foto/video fra ældre kamera trådløst.
 

Normalt findes der app software til ipad ios og android samt windows men hvis du har linux så har EYEFI  leverandøren ikke lige en løsning du kan downloade og der udover kan det være du vil automatisere din publisering af foto.

I forbindelse med udvikling af den hjemmelavet encoder box jeg har lavet så tænkte jeg hvorfor ikke også inkludere en EYEFI server - sådan at mans man evt. laver en livestream transmission med videokamera så kunne man også automatisere sin transmission af billeder  som foto lavet med et foto kamere og det vil sige man kunne sende foto til et website eller en cloud hvorfra de lår klar til gennemsyn og download/afhentning samt deling derfra i en automatisk process med FTP/SFTP eller SCP eller gennem privat vpntunnel.

Derudover har samsung også lavet Eyefi ligende kort og man kan tilmed få billigere micro-SD kort som virker næsten tilsvarende.

De er dog forskellige i hvordan enheder kan forbinde sig til et kort - hvor nogle benytter push(skubber) og andre kort er baseret på pull afhentning af en bestemt fil på kortet.

Men lige her forholder vi os primært til Eyefi kortet men der findes også SD kort som virker anderledes og ja selvom man ikke skulle tro det så køre der faktisk en lille linux server på disse SD kort.

Her er guide til hvordan du kan få adgang til konfiguration af bla. eyefi Mobi pro kortet som jeg har afprøvet.

Det smart er at vi kan have en eyefi server kørende på vores video encoder box som så håndtere automatisk publisering videre.

 

1026 Senest ændret Onsdag, 20 november 2019 21:06
Mere i denne kategori: