Videokonference/møde/interview setup med streaming Fremhævet

  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
OBS Ninja Trick OBS Ninja Trick

I denne tid er det ekstra praktisk at kunne være sammen uden at mødes fysisk - det er både tidsbesvarende og praktisk.
Men smart til livestreamning og evt. live debat programmer hvor man evt. besvare spørgsmål online mens en begivenhed deles.

Gennem længere tid har jeg arbejdet på lidt forskellige steamming setup hvor man kan tilslutte et mere professionel kamera trådløst og til en lille mini computer kan vi kan sende sende en videostream via internettet og hjem til en OBS computer.
Det var oprindeligt tænkt anvendt til lokal tv brug og tv produktion - hvor man så kunne dække en begivenhed flere steder fra på samme tid eller måske multicam optagelse fra samme sted/trådløst setup.

En tilføjelse er så at inkludere deltagere via videomøde/video konferance til mere interaktive livestream udsendelser.

På OBS computeren et sted i verden kan man så vælge mellem alle sine flere kamera (online) placeret forskellige steder geografisk men det kan også være en streams fra små smartphone eller tablet og vi har kun 2-3 sekunders delay og her benyttes SRT protokollen som en sikre og bedre metode end med den gamle rtmp protokol - faktisk kan min hjemmelavet kamera box også sende med en klassisk rtmp/s men SRT er genialt og derudover så kan OBS optage ens livesstream og derfra så sende til flere andre platforme også det nok at sende en stream via sin "tynde" mobil 4G/5G mobil forbindelse.

På foto kan du se en powerbank plus minicomputeren med hdmi/usb3 capture enhed som sender via wifi deling på en smartphone.

Uanset om vi sender til en OBS (modtager) på den anden siden af jorden er delay kun 2-3 sekunder fra vores kamera.

Portable SRT/rtmp video stream system
 

Det virker ganske godt og jeg har lavet sådan at man kan vælge at sende sin udsendelse til flere evt. platforme fra en OBS eller vmix computer til  flatforme som youtube facebook vimeo etc. på samme tid foruden sin helt egen.
Den aktuelle stream fra gaden kan ses straks og derudover kan man have deltagere som ser denne og snakker med via video konferance - møde.

Det er ganske let og invitere deltager/gæster med i et program/udsendelse uden at de også skal installere en masse programmer på deres computer eller apps på deres telefon.

Ovenstående kunne også være en tablet forbundet til kamera via hdmi/usb3 capture device også streame med en kamera app eller chrome browseren.

Vores mini computer kunne også tilsluttes en lille hdmi/monitor hvis det var en praktisk setup for videomøde/interview.

Evt. fjernbethening af mincomputeren kan hvis nødvendigt laves med vnc på telefon/tablet også som en ekstra mulighed.
 

 

På OBS computeren/redaktionen kan vi skabe vores udsendelse og tilføje grafik og den kan sætte evt. logo på og vise optaget klip osv. men nu kan vi også inkludere møder og interview fra flere deltagere - live eller bare optage disse.

Ofte benyttes skype/teams/zoom osv. til dette men det ikke altid optimalt og derfor er det praktisk at kunne sine OBS Nija tricks og et andet problem er at evt. dem du vil lave møde/interview med skal have installeret et program men ikke i denne løsning.


Det anbefales dog at folk benytter et headset ved videomøder fordi det inkludere også en OK mikrofon af rimelig kvalitet også udgår man evt. problemer med audio loop med ekko og larm.

Andre browsere kan benyttes men almindeligvis anbefales google chrome browseren og på apple er det måske safari men ellers køre kommunikation via webRTC protokolen og  uden servere.

Konerfance kontrol

På et rums Video kontrol panel Control center for room:  kan slå mikrofon fra og sende deltager til et fælles studio med andet kontrol panel "rum" tilknyttet.
Man kan recorde det enkelte kamera men den funktion er aktuelt på forsøgs basis og ikke helt stabil endnu.

 

Nedstående er et eksempl på scener som kan vælges via tablet/browser - så eks. vælges scene 2 som aktiv så kunne den evt. vise de kamera og eller måske deltagere i et navngivet videokonferance rum.
 

 

Det at man kan designe sit eget webinterface til OBS - gør det lidt smart/simpel hvis man måske er een person som styre flere kamera osv. så kan man hurtigt skifte fra en scene til en anden.
Man kan også have en app på sin telefon/tablet som håndtere tilsvarende på en praktisk måde - altså hvis OBS er ubemandet på "basen".
Scener mv. som indgår i en LIVE udsendelse kan med fordel planlægges i forvejen også evt. pause/klip som vises mens man retter fejl.

Eks. så kan titel og navn på taler osv. være lagt ind på scener efter program/event i forvejen - så er fjernbetjening via webinterface let og overskue.
 

 

Det er naturligvis muligt at sende output fra OBS som et "fake" virtuel webcam eller evt. kombinere denne setup med andre tjenester/teams facebook rum osv. men her er der jo tale om setup med webRTC.

Når man skal lave en udsendelse med videokonferance er det dog altid en god ide og lige checke indstillinger og teknik virker - og ja evt. benytte password beskyttet adgang men det smart at vi blot kan sende en link og inkludere deltagere i et interview eller web møde i cyberspace - men man kan evt. lave et vente kontrol rum inden man flytter en deltager til en rum med de øvrige deltagere i en aktuel udsendelse.

Ovestående eksempel er OBS sammen med videokonferance kontrol panal - 100% browser baseret.
Gul knap viser det er scene 3 vi ser i venstre side som preview og vi kunne ogsæ selv være deltager.
Trykkes på bå transsion knap så bliver scene 3 den aktive scene hvis vi ikke dobbelt klipper på pause-klip knappen.
 

Et Interview/dialog setup

I ovenstående eksempel er hvordan computer interview kan laves hvor det ene er et webcam og den anden er en tablet.

 Som det ses er der også en mulighed for at en interview deltageren kan lave en skærmdeling og evt. vise slideshow etc, mute sin mikrofon eller skifte kamera.

Som noget nyt kan man også række hånden i været - hvis man er muted/gjort tavs og gerne vil vil sige noget - praktisk hvis man er flere så vil man kunne

se et gult skilt - noget er også at der kommet en rød kant som viser om "man evt. er i et view" billede. 

En anden ny praktisk funktion er at man kan skrive sit navn/titel når man deltager i en gruppe chat, så kan titel/navnet sættes på et view/billede i OBS.


 

- Jeg har tidligere lavet debatmøde/streaming setup til et medie/blad som benyttede extern video konferfance leverandør som havde en smart/praktisk integration med facebook/youtube og som tilsvarende blot krævede en webrtc kompatibel browser og hvor den også kunne publisere til flere platforme men min aktuelle løsning behøver dog ikke en extern leverandør og giver en masse OBS fordele som fjernbetjening plus at man kan lave flere ekstra møde rum efter behov og ikke nødvendigvis nogle som indgår i en udsendelse.


En anden mulighed er at jeg kan jo bygge en særlig mini computer med flere tilsluttet kamera som pr. automatik kan åbne livestream som sendes til udvalgt destination - til videomøde eller andet eller drone transmission.

Mulighederne er ganske mange men i denne tid er videomøde/streams jo meget anvendt til spontane tv interviews/voxpop med en eller anden expert og til dette er en tablet + god mikrofon meget praktisk hvis en journalist er studio og kamera manden har sat lys og lyd så kan vi let sende dette til vores OBS ganske spontant.

Her på siden til findes link til et videomøde som du kan afprøve/test og du kan også snakke med andre - dette forsøgs setup streames ikke videre.

PS.  Jeg er jo jobsøgende internet/fotograf nørd - så jeg er på udkik efter arbejde med "løn"  ;)
- så kontakt mig gerne hvis jeg kan bidrage med noget sjovt.

 
1290 Senest ændret Tirsdag, 22 juni 2021 17:48
Mere i denne kategori: