Enhedslistens Kulturfestival livestream setup Fremhævet

  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Livestream kulturfestival Livestream kulturfestival

Lørdag den 30 januar fra kl 13 til 18:30 sendte mediehuset Solidaritet.dk/RadioAKtiv 5:30 times livestream og undergroundews.dk stod for restream.

Det er en opmærksomheds krævede opgave at "live" klippe en udsende af den længere varighed.
- så det er en fordel at være nogle stykker når man skal være OBS aktiv hele tiden men lidt praktisk nørde oplysninger bagved setup.

 

Vores livestream Transmission sendes via  en undergroundnews restream server videre til både facebook og youtube på samme tid via undergroundnews hjemmebygget restream tjeneste.

Trasmissionen fra kulturfestivallen blev så afvilket som en 5:30 timers meget lang udsendelse med nogle indsat video pause klip  og 3 leveret videoklip blev indsat i en VLC playlisten - indslag fra Anne Marie Helger.

Et standard pause videoklip udfra en præcentation expoteret som PNG filer blev lavet om til pausevideo uden audio kunne benyttes før og mellem vi gjorde klar til næste artist og setup.
 

En ulempe med de leveret videoklip vi havde ikke kontrol over audio i de leveret videoklip og derfor burde vi nok ha haft noget autogain/kompresser (audio) på den del af udsendelsen også var der copyright strike som stoppede udsendelsen.
Vi havde også en mistanke om at facebook evt. ikke acceptere lange pauser uden audio - så vi tilføjede noget  gratis/fri musik til vores pause video klip da vi havde mistanke omkring dette problem med facebook algoritmer.
Problemet med facebook er at hvis den "høre" noget prerecordet som der kan være ophavsret på eller i det hele taget noget som er optaget i forvejen blokkere de livestreams og det gør det næsten umuligt at stole på facebook live men heldigvis kunne vi starte en ny stream op og uden at tabe noget til youtube også var vi dækket hjem ved at sende til både youtube og facebook.

 

Setup

I OBS programmet blev lidt grafik med scene titel sat op lidt spontant ud fra festival programmet - så man lige kunne enable/disable disse efter behov på en scene men en anden måde kunne også ha været valgt: hvor man definere scener efter "festival programmet" også tilføje kamera/vinkel til disse.

Det gik lidt hurtig  med OBS setup og det var en simpelt setup men hvis man byggede flere scener op med titel osv. i forvejen - så kunne man skifte mellem disse på en måde og ikke tænke på aktiveret af titel osv. men det lå i nogle forud programmeret/opsatte scene skift og vi fik programmeret nogle knapper til bestemt kamera valg F1,F2,F3 på preview skræm.

Vi havde forbundet OBS/livestream computeren via en medbragt en router tilsluttet netværket i folketinget via et RJ45 kabel og det godt at undgå evt. mere ustabilt wifi når man kan.

- Så var vi ikke helt påvirket af netværket inde i folketinget også har det også den fordel at man på sit eget netværk kan fjernbetjene evt. OBS uden at "støje" på andet end sit eget medbragete LAN ethernet/wifi setup.


Vi kunne også ha lavet en VPN tunnel forbindelse til en OBS computer et andet sted i byen - Eksempelvis måske studio i solidaritets huset hvis man havde behov mere kompliceret vildt setup og med en SRT stream dertil også.

 - vi kunne også ha tablet/labtop/telefon som på vores eget medbrage lan/lokalnetværk hvor man kan kommunikere lokalt med OBS computeren.

Udvidet setup mulighed

 

Derudover var vi dermed også lidt forberet på at kunne lave et spontan video konferance setup med evt. externe deltagere hvis dette skulle være nødvendigt pga. corona evt. karantæne men det havde jeg dog forbedret selvom udsendelse ikke inkluderede dette så var det alligevel planlagt som en mulig nødløsning vi kunne tilføje til OBS på stedet - derfor var det også praktisk med routeren hvis en tablet skulle inkluderes til videomøde setup med en smartphone eller tablet/laptop ekstra hvis nødvendigt til videomøde/remote interview aktivitet.

 

I teorien behøver vi ikke være 2-3 teknikere i "studio" fordi websocket ville setup osv. kunne betjnes via tablet remote på lokalnetværket.

Audio indput til OBS computeren var via  4 XLR stik som var forbundet til zoom recorderen som var forbundet via USB3 ligesom alle kamera input også var forbundet via USB3 hub.

Praktisk fordi de benyttede små webcams ikke havde XLR input.

To trådløse mikrofoner på gæsterne og en fast håndholdt mikrofron - på et tidspunkt var en extern audiomixer også inkluderet til musikken - direkte forbundet til zoom optageren.

 

Hop til klip uden om pauserne

Søren Søndergård byder velkommen https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=76

Knud Romer https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=336

Karina Willumsen sang https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=1079

Anne Marie Helger klip: https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=1983

Kirsten Thorup, Lars-Martin Sørensen, Torkil Sørensen https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=4397

René Karpantschof, Gertrud Tinning og Christian Juhl https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=8665

Peder Jensen, Søren Kolstrup, Dorte Olsen https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=13153

Musik Bente og Leif https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=17686

Afslutning Søren Søndergård https://youtu.be/_kP2MsDu6Vs?&t=19325


Den fulde youtube livestream transmission kan du se her:

Livestream team mediehuset http://solidaritet.dk
Janus, Kim og Filip.


Forslag til forbedringer er velkommen som kommentar

1093 Senest ændret Søndag, 23 maj 2021 14:22
Mere i denne kategori: