Restream solidaritet vejledning

19 maj 2021 Skrevet af 
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Praktisk tips for at udnytte fordele med undergroundnews restream service.

Fordele med restream tjensten er at man kun behøver og kan normal kun have en udgående stream i OBS og dermed spare kapasitet på sin egen aktuelle forbindelse hvis stream.undergroundnews.dk så kan fordele vores udsendelse til flere platforme live.


Det giver også mulighed for at aktivere en "nød" service med en anden OBS som kan overtage en udsendelse hvis man lige skal rette fejl på sin aktuelle kørende OBS platform, så kan man lade en anden OBS overtage og forsætte på den aktuelle stream og vi har kunne genstarte streams uden udfald - det kan også være at vores restream tjeneste kan omkode den optaget videostream i mp3/mp4 eller som kan automatisk placeres til download og senere brug men jeg er ved at optimere den del fordi pt. optager den kun i "flv" format og hvis den begyndte at omkode en stream mens den er igang med en anden så tager det cpu/gpu kræfter så pt. er det en fordel og lade OBS optage men vi har sat OBS til selv at optage kørende aktuelle livestream så man ikke glemmer det.


På selve facebook producer siden kan du kontrollere dette:

På Facebook SKAL du har en ny titel felt 2  på din nye livestream og du skal checke at du ikke er på en forkert side men når OBS sender til vores restream server  så skal denne kende korrekte stream keys

og adresse men skriv en god beskrivende titel på den nye livestream fordi det felt skal vi genbruge den tittel i vores nye Youtube stream opsætning også.
 

Det ikke nødvendigt at ændre på stream keys normalt - de er valgt i OBS aktuelle profil og den sender til vores restream server.
 

- Men det er dog lidt relevant at beskrive hvordan det hele virker hvis vi også hvis man vil ha fjere tjenester/platforme på engang i fremtiden men også hvis noget driller os eks. hvis stream kommer frem til facebook men ikke youtube eller omvendt, så kan det være relevant at checke sine nøgler er som forventet.

Det er dog kun hvis noget driller og ændre sig - normalt kan vi nøjes med at ha fokus på titel og beskrivelser.

Aktuelt har jeg sat facebook siden til at benytte de samme faste vedvarende keys - så de ikke skifter hele tiden og vi kan bare i luften uden at skulle tilpasse vores restream server.

Vores restream server skal evt. ha gyldige streamkeys - ellers kommer vores stream ikke frem frem til ønskede modtagere.

Vi skal også kende adresse og den aktuelle protocol eks. youtube benytter rtmp mens facebook kræver rtmps

så ofte skrives disse det i en URL sådan: rtmp://a.rtmp.youtube.com/live2/6c3z-3h4r-v0j0-10et-5emr men vi laver et trick på restream serveren
sådan vi også kan sende rtmpS som facebook kræver men igen dette er kun oplysninger som vores restream server skal kende.

Pt. er det kun mig som kan ændre på de aktuelle keys via ssh/terminal adgang til stream.undergroundnews.dk med ssh putty programmet 
men jeg laver evt. en grafisk webbaseret adgang til restream tjenesten senere - dog forventes det at være fint nok at anvende faste hemlige streams.

Det er også muligt at tilføje andre indgående rtmp og srt streams via restream serveren som indgående til OBS computeren i solidaritets huset hvis vi har behov for kamera stream
fra gaden - det kan være mobile streams eller fjern webcam etc eller en anden OBS - det virker på nuværende tidspunkt hvis behovet opstår.

 Skifter vi væk fra  vedvarende streamingnøgler så taber vi aktuelle nøgler og de skal tilsvarende fornyes på restream serveren - så vi har valgt at benytte "faste vedvarende nøgler"

Så er det kun titel og beskrivelser vi skal rette til på vores aktuelle sociale medier.

Youtube har deres https://studio.youtube.com/ hvorfra man kan gå live.

Det er også der du kan afgøre om der skal være en chat tilknyttet livestream og evt. politik på de tilknyttet chat.


Fint knap for at oprette en livestream:

 

Her skal man vælge GÅ live - du skal også sikre dig at du også er på den rette profil/kanal og ikke din egen private konto.


Jeg vil ikke gå ind i alle youtube indstillinger - men omtale nogle de få relevante samt mere synlige...  og nogle af dem kan du gøre "ens" snuppe fra din tidligere event beskrivelse på facebook.
Eksempelvis titel i felt 2 men du skal vælge knappen REDIGER felt 5 og ja felt 4 bestemmer om den er offentlig=synlig for alle og der sendes jo annoncering når din stream begynder til evt. youtube subscribers.


Felt 7 og 8 har vi så valg en vedvarende streamkey - men disse keys skal vores restream service kende og vi har andre egne defineret keys som anvendes fra OBS til vores restream tjenste.
 


 

REDIGER er relevant - fordi her kan/skal du rette/checke din titel på den aktuelle unsendelse men du kan også forsyne den aktuelle transmission med sigende billede for udsendelse.
Den står sikkert til noget fra forrige udsendelse så det bør man sætte op i forvejen.
 

- evt. det som også er blevet brugt i facebook anoncering på event. Det som de kalder Miniature billede - kan uploades til miniature billede.

 Du kan også sætte den aktuelle udsendelse i en synlig playliste kategori/serie som måske kontradoxa 2021 - men det kan også gøres senere.

Det kan være man også laver andre playlister som er tema bestemte og som ikke er kontradoxa transmissioner.

Brug gerne billede i PNG  format og ikke små komprimeret JPG filer.


Men når alt dette er sat kan vi så trykke på GEM


Vi er nu  klar til at gå i luften og starte vores transmision fra OBS til vores restream server

I OBS skal den profil som benytter restream service vælges og derudover skal du vælge kontradoxa scene layout.
 
Den vil så sende til både youtube og facebook.   Vi har så et fint/stabilt signal igennem til facebook og i youtube "håber jeg" ;)


Du skal dog vide/forvente at der jo et delay hvor rtmp stream laves om til HLS stream (det den måde som både youtube og facebook) gør video stream synlig for brugerne.


Du kan se signal/stream styrke på både facebook og youtube når OBS er startet - cirka eller næsten 1 minut delay ofte.

Du skal dog huske at trykke på facebook gå live knappen (felt 4).
 

Et problem med både youtube/facebook er dog at de tit laver om så ting kan være lavet lidt om i forhold til denne vejledning.
 

OBS Custom setup eller og streamkeys i OBS

- kan være rtmp/srt oplysning som skal sættes ind i OBS.


Følgende vil naturligvis være betinget af den aktuelle forbindelse som vi skal sende til men dette eksempel er god via vores restream setup.Avanceret setup - bestemt af ens profil valg 

1) Vælg evt. GPU encoder
2) CBR konstant bite rate
3) Hastighed er bestemt af forbindelse og opløsning - omkring 6000kbps anbefales
4) Keyframe interval 2 eller auto anbefales.
5) Er en ny jeg har måtte slå den fra og det kan være bestemt af ens GPU
6) Max B-Frames 2


Det er på sigt også muligt at gøre sådan at der ikke behøver at være en obs tekniker i studio - men det også kunne være obs remote tenikker eller hvor det
faktisk kan sættes op og faktisk styres af den journalist som er i studio - og med en tablet/telefon på skrivebordet kan styre dette hvis alt er sat op i forvejen.

Aktuelt er er det sådan at OBS i soliaritethuset har en bruger profil  som definere hvortil den vil restreame - det også ens fra gang til gang.

Det er lavet sådan man i dag kan ændre hvortil udgående stream skal sendes - og flere muligheder kommer til senere.


Mikrofon og lys samt andet - kamera og farve og lys er en anden del af udsendelsen fra OBS - så dette her handler kun om stream delen og evt.

Justering af zoom og valg af zoom H5 recoderen er vigtigt - så vi ikke får audio fra webkamera mikrofoner.
 


- Vi kan evt. lave to embeded versioner af af facebook og youtube på siden med chat men ellers vil jeg anbefale at vi laver vores
egen playout og chat - men til at starte med kunne man lave en http://solidaritet.dk/live/facebook eller  http://solidaritet.dk/live/youtube
- med embeded kode som - den relevante iframe kode kan kopieres ind i wordpress.


 

 
1365 Senest ændret Tirsdag, 22 juni 2021 17:32
Mere i denne kategori: