Teradek VidiU

19 september 2021 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Terradek VidiU pro og mini samt de har fået flere modeller kan sende RTMP/RTMPS - både pro og mini udgaven er til kamera montering.

 

Terradek VidiU pro har et display og start/start stop livestream knap osv.
Det er muligt og sætte de op uden en computer - hvor man kan forbinde til et hotspot/wifi evt. hotspot på en mobil/router telefon.
Der vil sikkert komme udgaver som har SRT og evt. NDI protokoller i fremtiden men de har rtmp.

Fordelen ved SRT er den er hurtigere og man kan sende data direkte ind i OBS/Vmix uden en mellem server til at modtage data strømmen.

Vidiu mini udgaven skal tilpasses via en telefon evt. med browser pga. blutooh når den resættes men jeg vil nu anbefale man har kodet wifi og andet ind i forvejen så man blot skal sikre sig evt. aktivering af hotspot deling på sin telefon og når Vidiu tændes så finder den et wifi den kender og får en ip adresse via dhcp - hvor ip 

I daglig og spontant brug er det nok en fordel man har sat Teradek op i forvejen til kendt netværk også opretter hotspot selv - evt. men en medbragt wifi router eller telefon.

Bemærk at nogle cafe hotspot wifi steder er lavet sådan at tilkoblet enheder ikke kan se hianden også kan du ikke kommunikere via app og andet selvom en computer sidder på samme wifi netværk også kan det netop være praktisk at bare medbrige sit eget wifi netværk evt. tilsluttet fast ethernet hvis man er ude i byen fordi trådløs forbindelser kan svinge meget i kvalitet og det kan mobil internet forbindelse også.

Der er meget forskel på om du sender full hd og 50 frames eller måske 25 frames - du kan også ændre så du kun sender 720p format frem for 1080p - eller måske 4K som ikke er egnet via normale mobil forbindelser.

 

Normalt vil man måske bare sende direkte til Youtube og bemærk at der kan være udfordring/problem med rtmpS på ældre VidiU som benyttes af facebook - jeg regner med at nyere hardware klare det bedre men Teradek fraråder at benytte rtmp på ældre Vidiu enheder.
 


Signal ind i OBS sker via en server hvor VidiU sender måske til

rtmp://ukendtservernavn.undergroundnews.dk:19xx/live/external.stream?token=superhemligkode 

Port 19xx er forskellig og det samme er vores superhemligkode også.Restream via vores evt. remote OBS - så vi kan skifte mellem vores kamera kilder og sætte titler på.
 

OBS modtager stream som en extern media kilde via https med HLS (Http Live Stream) evt. sådan

I OBS Input https://ukendtservernavn.undergroundnews.dk/hls/live.stream.m3u8

I OBS input format sættes til rtmp


Om tilsvarende input er muligt via Tricaster 450 videomixen ved jeg dog ikke (kræver tid at undersøge) som alternativ til rtmp pull.

 

Hvis det nu var Vmix/OBS med SRT ville man skrive sådan:

Input srt://:4006?mode=listener&passphrase=superhemligkode

Input format  mpegts
 


Dog må det forventes at der et pænt delay via rtmp serveren og det med at få evt. multicam i sync med flere kamera kilder er ikke muligt - der er fordelen med SRT tydligere.

Du kan betale en masse penge til en playform som også kan restreame til andre platforme men de kræver en løbende pris og du vil jo gerne ha signal ind via OBS/Vmix inden

 

 

170 Senest ændret Søndag, 19 september 2021 11:44
Mere i denne kategori: