Kamera streamer boxen med Talkback til instruktion fra redaktion/stationen

07 marts 2022 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
SRT/WEBRTC Streamerbox SRT/WEBRTC Streamerbox Filip Stadler

Hvis du livestreamer ude fra gaden og hjem til "TV" statioenen/redaktionens OBS/VMIX (modtageren) kan det være smart med en Talkback hvor stationen eller en anden kan give kamera operatøren/journalist lidt instruktioner eller stille spørgsmål altså tale tilbage til dem.

Det kan man nu med Talkback funktionen. 

Den  "nye" 2022 udgaven af min DIY portable kamera stream box har nu fået Talkback funktion indbygget.

Ligesom JVC har SRT (Secure Realiable Transmission) i nogle af deres nye broadcast kamera med en "Talkback" funktion så tænkte jeg at tilsvarende kunne jeg også bare lave på min hjemmebygget kamerastream boks - når den lille box alligevel har et 3.5 mm jack stik og det er snart længe siden (2 år) at jeg afprøvede det med en ekstra rtmp forbindelse men med en SRT Talkback forbindelse er der der kun få sekunders delay og det er så betydeligt mere anvendeligt til som en Talkback stream også er det jo også kompatibel med andre de andre talkback standarder som jeg har set implementeret.

Et alternativ til Vidiu mini men bedre.

Teradek Vidiu har eksempelvis endnu ikke TalkBack på deres Vidiu mini har også har den jo kun rtmp men et Intercom/samtale-anlæg er praktisk hvis man skal koordinere optagelser med flere og SRT protokollen er også releveant mere direkte forbundet til OBS/VMIX eller tilsvarende.

Et intercom/talkback som er trådløst og som tilmed virker over store afstande koster også penge at anskaffe præcist som et kablet professionelt intercom system mellem kamera folk/produceren plus der skal måske yderligere trækkes kabler og men med sådan et trådløst system som køre via en SRT forbindelse er jo næsten gratis uanset antal deltagende enheder på en talkback stream - hvis man kan acceptere og leve et mindre stream delay så har det stadig sine fordele.

 

Talkback Diagram
 

De fleste har adgang til en smartphone i forvejen så de skal blot tilføje en app: - så kan de benytte egne hovedtelefon og lytte med på Talkback forbindelsen.

Vores App og boks skal naturligvis ha en forbindelse til Talkback server oplysninger tilføjet - man kan vælge en player eller en broadcast app og benyttes Broadcast appen behøver man ikke nødvendigvis at sende fra den men blot drage fordel af Talkback forbindelsen og lytte med derpå.

Kamera operatøren benytter den i vores kamera stream box via et audio via 3.5mm jack stikket på kamera stream streambox, så den har det indbygget nu.

Larix Broadcaster App eller VLC kan benyttes til at lytte til en Talkback stream men Larix broadcaster og screencaster App kan også anvendes når man vil tale/sende besked til vores kamera hold.

 

Talkback SRT metoden i min kamera Streambox er helt kompatibel med andre apps og Larix Broadcaster app plus det virker fint med andre Talkback løsninger som det i JVCs i kamera, hvor den løsning jeg har lavet sådan set bare benytter tilsvarende muligheder - men hvis man har talkback aflytning aktiveret og sender hvor alle lytter så høre man også sig selv hvilket er mindre smart men talkback er ikke designet til at kamera operatøren også skal snakke løs og lytte på sin egen talkback men man kan jo vælge om Talkback audio skal med på udgående livestream også hvis det kunne være praktisk nogle gange.
 

Vi kan tilmed bruge alt fra lavbudget webcams eller en dyre video kamera hdmi udgang og et hdmi/USB3 capture enhed men med livestream produktioner handler det ofte om at være mere/meget aktuel og hurtigere/effekt så kan dette modtagelse af videosignal være noget man sender videre straks eller måske opsamler og straks ligger klar til yderligere håndtering i en cloud løsning til senere brug/redigering - så har jeg fundet flere metoder som virker i kombination med denne box.

Det smarte ved at sende sin stream til stationens OBS/VMIX er hurtig levering evt. lagring til evt. hurtig redigering  hos modtager men det giver også mulighed for en netop nu "live" aktuel rapportering mens det sker og mulighed for at sætte titel/logo etc. og restreame til flere andre destinationer.
 

Det er tilmed vores ekstra bonus at der nu også er TalkBack funktion specielt hvis man har flere kamera hold ude og måske skal koordinere lidt hvornår man kommer på live.

 

I dag er der ikke mange som ser lokal tv og det blandet også fordi de ofte/aldrig er nyheds aktuelle og det ikke ofte dem som andre medier kan/vil citere men det skyldes også vilkår på området hvor denne box jo godt kan gøre en lille forskel.

I nogle tilfælde kunne man måske sælge aktuelle livestream videre til andre andre og som en absolut unik stream her og nu eller hvis man ønskede kan de jo gemmes online i cloud hvortil der kan gives adgang og man kan have et kamera placeret i København, Odsense og Århus hvor hvert kamera hold kunne holde sig ajour via Talkback muligheden men så er lokal tv ikke bare lokalt men muligheder for en alternativ og ægte aktuel koordineret nyhedsdækning er muligt direkte fra gaden.

Eksempelvis kan de aktuelle streams feeds publiseres via en SRT forbindelse og den måde som TV-Odense vil klippe deres udsendelse er måske anderledes end den måde som TV-Århus vil benytte en stream på.

Vores "kamera" streambox kan også benyttes uden et kamera men evt. tilsluttet en videomixer hvor vi så laver en VPN tunnel for evt. remote kontrol af en videomixer BlackMagic ATEM eller RGBLink etc, så laver vi evt. preview, programout stream og fjernstyre videomixer via den til mixeren tilgængelige software men det er et andet setup.

 

Det er faktisk muligt og sende en videostream gennem talkback serveren og hvis der var en skærm på boxen kunne den stream også vises men igen en skærm sluger også strøm og det ville også gøre den dyre og mere bøvlet at bygge hvis man skal skaffe særlige reserve dele men ja en smart 3d printet kasse med hotshue til kamera montering kunne måske være smart.

Der kan være et krav password/Passphrase krav for at kunne sende til talkback serveren men ikke nødvendigvis en password begrænsning for at kunne lytte/se med på talkback forbindelsen.

 

 

Men kamera boxen skal jo bare være noget man sætter på - det skal være tilslut og brug (plug and play) til noget som dog er lidt forberedt i forvejen - ligesom talkback serveren er oprettet på internettet og klar men jeg overvejer faktisk en helt anden type talkback intercom løsning som skal afprøves men aktuelt virker det med SRT.

Du kan nu montere SD kort/USB key med image i computeren og tilpasse SRT destination og evt. talkback server plus wifi konfiguration fra en windows computer også.

Fil Beskrivelse/funktion og tips
x:\boot\srtcam\setup.conf
 

Global konfiguraton af vores box gøres i den fil, hvor vi definere hvor til der skal laves en stream til og hvilken talkback server som vi ønsker at lytte til.

Hvert kamera/box har sin egen konfiguration selvom de ens og ligner hinanden.

Eks. hvis man har flere klare boxe og flere forbindelser så kan det være kamera 1 sender til srt://modtager1:port1 og den anden box sender til måske til en anden port så men flere funktioner/programmer benytter sig af setup.conf filen og det kan være en ide og lave en kopi af konfigurations filen inden man ændre,

x:\boot\srtcam\wpa_supplicant.conf
 

Denne wpa_supplicant.conf fil definere de hotspot vi kender og adgangskoder for tilkobling - for at udgå at man skal bøvle med dette kan det være lettere at bare oprette et hotspot på sin telefon som vores box bare kender og så bare benytter.

Den kigger jo efter nogle hotspot den kender og prøver at forbinde sig til disse og det eksempelvis muligt at man i denne fil har et hotspot som hedder hjemmewifi og pga. den måde som vores setup.conf fil er lavet så den kan den vælge at forbinde sig til en anden adresse end når den benyttes via en mobil hotspot medbragt i byen.

Man kan udnytte det med at et bestemt hotspot gør at boxen ved hvortil der skal sendes en stream eks. hotspot wifi randers link så ved den at den skal sende til en bestem adresse og et andet navn så kan vores box vælge en lokal intranet adresse osv.  det gør det let lettere og skifte modtager og setup blot ved at ændre wifi hotspot navn men det kan også være man har flere stream boxe som benytter samme hotspot men måske forskellig porte.   

 

WEBRTC eller SRT
Som udgående stream kan man vælge mellem WEBRTC eller SRT - men webrtc er stadig på et forsøgs basis og der er andre fordele ved SRT som udgående stream.

Vi kan også vælge andre codecs som h265, wp8/vp9 men h264_omx anbefales men når rpi5 kommer eller med en nvidia jetson nono computer vil hvec/h265 også virke men jeg har den bedste erfaring med "h264_omx" som giver et fint full hd billede med blot omrking 4Mbit forbindelse.  Man kan overveje HD  pga. båndbrede men 1080p og 25 fps virker.

SRT konfiguration anbefales - jeg har bare forberedt for andre nye muligheder hvor man ikke skal tænke på firewall konfiguration fordi det er en af de punkter hvor webrtc kan være smart i nogle setup men det lidt mere kompliceret og forklare men SRT til en TV stations/OBS/Vmix kræver at firewall har de benyttet porte åbne med en portforward til den OBS eller vmix computer som skal modtage og der kunne webrtc være en anden mulighed.

Jeg har jo også lavet en box player som kan tilsluttes en Tricaster/Atem mini/RGBLink videomixer som et kamera input og hvor man kan styre det via brower/app.

 

LOKAL KAMERA PREVIEW MONITOR via SRT SERVER

Der er yderligere kommet en praktisk mulighed for at man via app "lariks player" også kan forbinde sig til streamerboxen via wifi og se hvad den modtager fra vores kamera.

Det er dermed muligt at benytte lariks playeren på den telefon som eventuelt også er det aktuelle hotspot eller andre på samme netværk.

Har du andre endheder på dit eget samme/hotspot så kan tablet, laptop med vlc/obs/vmix kan de også hente stream fra kamera som Lariks playeren.

Der en lille SRT server i kamera boxen så man du forbinde dig til med "srt://cam2:5000" og dette kan også benyttes til at pulle/hente srt-stream til en OBS/Vmix eller VLC.

Der er ikke password for at se input lokalt på det wifi/lan men du skal dog være på samme netværk lokalt.

På den smartphone som har lavet et hotspot er dog samme netvlærk og naturligvis og på den du se navn/ip adresse som vores kamera streambox har fået tildelt på din smartphone.
Husk dog at afstand fra hotspot til vores kamerastream box ikke uendelig lang 2.5Ghz kan være lidt længere end 5GHz.
 

Larixs playeren app giver et smart til preview af vores aktuelle camera stream og den er naturligvis tilgængelig på både iphones og androids - det kan være praktisk hvis man ikke lige er fysisk tæt på kamera boxen men gerne lige vil ha et preview af hvad det optager/sender og det kan vi så få via tablet eller nyere vlc player med srt.

(bemærk ikke alle vlc udgaver har srt endnu)

Ja det er dog ikke et "stort" delay men stadig billigere end løsninger som Hollyland 400S eller Teradek Spark 4K men til prisen og hurtig check mulighed er det stadig anvendeligt hvis man lige vil høre og se hvad hvilket signal som vores kamera boks vil aflevere på en tablet eller smartphone - visse ting som evt. hvis man ønsker at optage en præsentation slide fra en anden computer så kan være box jo også få dette fra en enhed uden at man skal trække kabler.

- Jeg kunne måske godt lave en simpel lokal Recorder/optage option som kunne gemme vores stream på en tilsluttet USB ssd/key og måske i standard DNXhd filformat eller komprimeret h264 mp4 men det kommer nok senere fordi mine kamera kan jo optage selv men hvis man nu havde et gammelt videokamera som kørte med bånd eller et simpelt webcam uden lager så kunne den box også løse den opgave - så det bliver nok en option jeg vil tilføje snart - men jo mere jeg tilføjer så ender det med at man også skal lave en brugerflade og dette har jeg udgået lidt udfra det skal være en plug and play efter konfiguraton også var det usikkert om lige netop RPI4 computeren også havde kræfter nok til det hele og der kommer måske snart andre SBC SingleBoardComputer på marked som kunne være alternativ til raspberryPI 4.

 

 

TALKBACK (Tal tilbage)

Med hovedtelefoner i et 3.5mm jack så kan kameraoperatøren og få koordinerings info via Talkback serveren.

Journalist/rapporter kan også via sin telefon/app have egen hovedtelefon evt. bluetooth og via lariks kamera og bare nøjes med at  - benytte Talkback eller SRT/player app.

Kameraoperatøren laver sin hotspot wifi deling på sin telefon som vores kamera streambox  benytter via delt wifi og den sender sin stream til modtageren (tv/obs stationen).

Vores Kamera box forbinder sig så også til Talkback serveren og nu kan kameraoperatøren kan få evt. instruktion fra hjemme fra stationen.

Journalisten kan også på sin telefon via Lariks Broadcaster forbinde sig til samme talkback server og selvom de ikke er tæt på hianden så vil de kunne få instruktion.

Et andet kamera team kan tilsvarende  - sådan i teorien behøver de ikke alle benytte min DIY box men de lytter måske med på samme 128kb audio stream også.

Et kamerahold er måske ude og har en Teradek Vidiu på deres kamera men ved at benytte app på deres telefon kan de også være med og måske endnu et hold anvender kun Lariks broadcaster app med Talkback og intet andet og det vil virke tilsvarende.

Men for at benytte Talkback skal du ha adgang til en Talkback server og en sådan kan laves/oprettes på flere måder.

 

Transmission til Talkback serveren

Transmission til Talkback lytterne kan du sætte op i Lariks broadcaster app - den er jo lavet/udviklet og klar allerede - hvor du kan angive den kun skal sende audio som det eneste.

Talkback er ikke en "sludre" service - der kan kun være een transmission til Talkback serveren men den kan ha flere connected modtagere.

Men man behøver jo ikke sende til serven hele tiden ved at lade være så kan en anden evt. kamera hold også lave en besked til lytterne på den stream.


Sådan virker det nu men jeg finder måske på at ændre metode og protol senere så vi ikke har 2-3 sekunders delay men det stadig meget anvendeligt.

Så man kan sige kamera 2 - du skal lige ordne din lyd så vi viser kamera 1 imens du fixer dit problem osv.   hvis du ser tv2 så sker det også at der
kan være et spørgsmål fra studio også går der lige 2-3 sekunder før journalisten/rapporteren taler men altså det kan være de benytter Talkback også.

PingPong dialog frem og tilbage real tid er ikke helt hvad det aktuelle system tilbyder.
 

Overvejer ide/notat
Jeg overvejer lidt og lave en helt anden type Talkback server funktion i fremtiden som måske køre via discord,teamspeak,webrtc,mumble men det vil være en helt anden type og dermed ikke kompatibelt med det aktuelle system som dog virker med andre apps og broadcast udstyr men det bare en anden attraktiv løsning som ikke kræver en talkback server på samme måde eller anvender noget som findes i forvejen og hvor man måske bare har mulighed for fuld tovejs dialog men de aktuelle talkback løsninger jeg kender til er ikke helt dette - derimod kunne en mumble server godt benyttes med eller uden PTT (Push To Talk) tovejs kommunikation.

 

POWERBANK
Jeg har testet en med billig powerbank med nogle solceller til 100 kr fra Tigerbutikken - den havde 2 USB stik ud, hvor det ene var til 1A ampære og det andet var til 2A.

Den fylder/vejer som en almindelig mobil/smartphone og den skulle indeholde et 8000mAh batteri foruden det havde "soloplader" men de skriver det skal oplade 6-7 timer men ikke om det er via sollys ved jeg dog ikke men nu ville jeg se hvordan det virkerede hvis jeg lod den streame ud og modtage en talkback stream.

 

Det køre fint i mere end 4 timer på en frisk opladning og det er blot et let batteri som ikke vejer mere end en mobil telefon.

Man kan få nogle store 20000 mAh powerbanks og et sådan har jeg ikke brugt op fordi mine kamera løb tør for strøm og jeg kunne skifte kamera batteri også kørte bokse bare videre.

Hvis vi også har medbragt lys kan den/de aktuelle powerbanks forresten også anvendes til dette.

En god ting ved den lille testede powerbank var også at lysdiode vise at der efter 3 timer var to lysdioer tændt og den startede ved 4, hvor den efter 4 timer og 30 minutter var ned på en lysdiode.

Det gode med powerbank løsningen er at den også let kan udskiftes med en anden frisk bank - eller man kan tilføje en anden strømforsyning på powerbanken men den sender.
Men det nok smart at checke at man benytter den port med 2A USB udgang fordi ikke alle powerbanks er lige gode.


RaspberryPI 4 er nok også den mindste computer man kan bruge men det behøver ikke være 4GB,8GB modelen - 2 GB er også anvendelig til det aktuelle setup.


Jeg kan se at den uden desktop heller ikke bruger så meget memory/ram - det betyder at hvis man skal "spare" penge så kan man godt nøjes med en rpi4 med kun 1-2 gb ram.

En RaspberryPI 3 er dog for lille bla. pga behovet for USB3 og ja selvom der findes billigere hdmi til usb capture enheder så har jeg bedste erfaring med elgato camlink 4K.

Jeg har i øvrigt også tilføjet patch som udbedre et farve problem på (elgato camlink 4k) men ellers vil jeg faktisk anbefale camlink fremfor en billigere ukendt løsning.
 

Det relevant lige pt fordi det lader til at det blevet svær at opdrive dem og lige som meget andet hardware er prisen mere høj end hvad vi har været forvendt med tidligere.
Den aktuelle computer er ikke overcloked og den har aktuelt kun passiv kølling men den bruger dog kræfter nok til at blive varm.

Nye og flere codecs 

vp8      On2 VP8 (decoders: vp8 vp8_v4l2m2m libvpx ) (encoders: libvpx vp8_v4l2m2m vp8_vaapi )
vp9      Google VP9 (decoders: vp9 vp9_v4l2m2m libvpx-vp9 ) (encoders: libvpx-vp9 vp9_vaapi )
h264    H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10 (decoders: h264 h264_v4l2m2m h264_mmal ) (encoders: libx264 libx264rgb h264_omx h264_v4l2m2m h264_vaapi )
hevc    H.265 / HEVC (High Efficiency Video Coding) (decoders: hevc hevc_v4l2m2m ) (encoders: libx265 hevc_v4l2m2m hevc_vaapi libkvazaar )
 
Jeg har dog endnu ikke har fået afprøvet dem alle men h264_omx "h264" ved jeg virker.

Der er masser af ideer jeg overvejer på denne boks - eksempelvis status lysdiode med flere farver efter status på forbindelse.
Jeg overvejer også at tilføje RIST (Realiable Internet Stream Transport) selvom SRT virker ganske godt vl jeg afprøve protokollen.
Det kan også være jeg overvejer en anden TalkBack metode/protocol som dog ikke er kompatibel med aktuelle systemmer men det det må blive når det passer ind men på nuværende er den lille DIY kameraboks ganske fleksibel og praktisk.
 
Sådan en box vil jeg også ha.... send mig lige dit image.
 
Det er da muligt og lave en kopi af min box - det tager måske 15 minuttere og kopiere softwaren til et nyt SD kort  eller USBkey og jeg har gjort det let at tilpasse boxen til andre behov men løsningen er lavet til nogle folk som jeg gerne så lave lidt mere aktuelt breaking news nyhedsorienteret dækning med flere live aktuelle streams som aktuelle nyheds udsendelser.
 
- Lidt i ånden med at bryde nogle tv live monopoler omkring og give fundamentet for et praktisk samarbejde mellem fotografer/journalister plus en ide til nye medier som måske gerne ville være med til at blive netop dem man kreditere fordi de også er først ude og på stedet hvor det sker og mens det sker.
 
Der har yderligere været et par udenlandske tv stationer eks. en russisk og en canadisk tv station som gerne ville ha jeg lavede et image de kunne downloade og bare installere.

Det gør jeg ikke også fordi mine daværende images var dog fyldt med personlige oplysninger og passwords andre software nørde/udviklings forsøg osv. og jeg tænker lidt at hvis de ønskede en speciel løsning leveret klar og færdig så skal det ikke være et image fyldt med mine private ting på og jeg ville da heller intet få ud af at lave sådan et image til dem de bare kunne kopiere i spandevis og min tid koster jo trods lidt.
 
Men jeg kan da godt lave og sælge en specielt bygget boks til dig som dog som er lidt kopi beskyttet og hvor du så betaler mig for min konsulent tid pr enhed eller alternativt du kan jo selv bygge dit eget image ud fra min beskrivelser og hvad du kan finde på nettet det er stadig en mulighed - men jeg bestiller ikke bare en masse raspberry pi hjem også er der også lige "kasse" problemet hvor en 3d printet kasse kunne være cool men jeg har lavet mine ud af dele jeg var heldig og have liggende - til hotshue montering.
 
Du kan også købe et mere færdig produkt på marked men de fleste har ikke SRT og kun rtmp - de har heller ikke talkback option osv - jeg linker til nogle produkter til sammenligning.
 
Der er yderligere muligheder/løsninger samt service som man kunne sælges sammen med denne DIY boks som kunne være smart og lave også foruden at den jo allerede spiller sammen med løsninger som findes i dag og nogle som bliver helt almindelige i fremtiden - eksempelvis vil flere udbyde SRT præcist som de tilbyder rtmp - det er også muligt at ændre så SRT køre SRTLA som tillader link aggregation samt connection bonding men det stiller også nogle ekstra krav til både afsender og modtager så pt. køre den almindelig SRT og ja det er lidt det samme som hvis man ændre Talkback til en helt anden metode/protocol så vil man jo afvige fra aktuelle standarder.

Man kan godt hoste nogle servere på sine egne forbindelser hjemme med fordel eller man kan evt. hoste det på en VPS/virtual private server og jeg kan godt installere en sådan remote.
Talkback serveren kan være en lille raspberryPI4 så men igen det er jo kun relevant hvis man vil benytter Talkback funktionen fordi min streamer box virker også fint uden dette.
 

Jeg tror fremtiden bliver at en komplet tv station også bliver en cloud/app ting og jeg har eksempelvis også lavet sådan at man med få personer kan lave livestreams fra gaden lokal og mere globalt også men den aktuelle løsning gør at man KAN organisere noget portabel livestreamning i samarbejde med andre - det kunne være lokaltv stationer, dag/ugeblade eller andre hvor man måske benytter streamning men man kunne jo også lave en løsning hvor til man kunne udbyde en livestreams som andre kunne pulle/hente live og sende videre mens det sker.
Altså hvis man gerne vil være absolut meget breakning news til et større eller måske mindre publikum - det er sådan lidt det som er ideen men eksempelvis en del kørende lokaltv stationer har faste sende tider og hvis de ikke har et ønske om at være det medie som andre citere/kreditere pga. breakning news så bliver de det heller ikke men der ER nogle som dog prøver og udnytter aktuel streaming med succes.  

Anyway jeg deler vejledning og tips lidt viden ganske gratis her men ønsker du mere noget specielt bygget fra mig så er det nok fair du sponsere min tid eller hvad syntes du ?

Andre relevate altermative links
En extern monitor/optager som evt. kunne bruge sammen med min stream boks og hvor den kan optage på SD kort findes til 1500 kr men jeg kunne benytte den som alternativ til en elgato camlink ved jeg ikke men det kunne være smart hvis den kan recorde og man kunne læse video via usb til vores streambox som så laver srt - så kunne det være en fin løsning som alternativ til elgato men med en indbygget video recorder og display men ja der findes naturligvis professionelle recordere som Ninja Atmos - de koster dog noget andet.
 
Der en del alternative HDMI til USB "USB 3.0" capture kort på Amazon og det er fra 6 Euro og op hvor nogle af dem har ekstra stik til mikrofon og ekstra hdmi ud osv.  og flere af dem kan sikkert godt bruges med mere eller mindre succes - dog ved jeg min box virker med elgato camlink og tager højde for at elgato faktisk har nogle små fejl også.


Almindeligvis gemmes optagelse på kamera og hos modtageren af vores stream men ja måske man kun sender/streamer med HD signal og gemmer i 4K format men det ligner da en ganske anvendelig lille monitor som ikke koster så vildt meget - alternativt kan man også gemme modtaget livestream i en cloud tilgængelig løsning måske NextCloud hvor det hele virker sammen.
 
 
 
En hardware encoder som dog kræver 12 volt - så man skal lave et trick for bruge en almindelig powerbank og man skal også ha en router med foruden hvis det skal gøres portabel osv. men det er ellers en ganske fin box i sig selv som kan lave hdmi out til eksempelvis en video mixer ;)  men prisen på den box løsning er omkring de 2500 kr omregnet fra 329 euro og det ja kombineret med strømforbrug til en router også så er der ekstra strømslugende udstyr så det måske nok med powerbank og min DIY streamer box.
 

CONNECTION BONDING/SOURCE Routing

Jeg tænker jeg vil nok lave en mulighed for connection bonding hvor man kan fordele een stream over flere forbindelser/udbydere eksempelvis har man to mobile hotspotspots og ønsker en dobbelt hastighed kunne man køre via to forbindelser eller måske flere men det kræver dog at modtageren kan samle en stream og pakker fordelt på 2 forbindelser tilbage til een stream igen.

En tilrettet udgave af SRT findes som netop tillader det men det anbefales kun hvis modtageren også håndtere dette men problemet er nemlig at det ikke er alle steder at den mobile internet forbindelse er god nok via blot een forbindelse og i de dyre løsninger som LiveU solo har man helt op til 4 internet modems og gerne med mix af tele udbydere.


Nu kunne det også være at den ene connection var en 5G og den anden blot var en 4G forbindelse men det relevant at modtageren er bygget til at samle en stream igen.
 

 

 

Det kunne være fra en DIY boks til en anden som restreamer eller med srt pull option.

 

Man bør lige checke hvad ens mobil udbyder har af grænser på trafik og hotspot2 kunne også være en anden wifi fast forbindelse på stedet.

 

 
 
912 Senest ændret Lørdag, 18 juni 2022 08:28
Mere i denne kategori: