×

Advarsel

JFolder: :files: Stien er ikke en mappe: Sti: [ROOT]/media/jw_sigpro/users/0000000485/Navn galleriet
×

Bemærk

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/jw_sigpro/users/0000000485/Navn galleriet

Blog vejledning nr 1

11 marts 2014 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Multimedie blogs og artikler på undergroundnews.

Foto og video samt lyd er praktisk udnyttelse af de muligheder som findes på internettet - man er ikke forpligtet til bruge alle muligheder blot fordi de findes men omvendt er det jo surt hvis man ikke kan vise den embed video klip hvor det kunne give en mening i en artikel/blog.

På nuværende tidspunkt understøtter undergroundnews.dk muligheden for at embede video/lyd mv. fra de typiske tjenster som Youtube,vimeo, Dailymotion og mange flere og dermed også soundcloud, flicker men sitet er ikke begrænset til disse og det er embeded tjenester som kan benyttes i blogs og vi har ikke så meget indflydelse på hvordan de evt. opføre sig og hvor flinke de er til at dele på en acceptabel måde.

Undergroundnews.dk kan eksempelvis embede et video klip/lyd mv. med en særlig kode i teksten sådan

{kode}data{/kode}

"Kode" er bare et eksempel - det kunne være youtube hvis det var et videoklip som skulle placeres på den aktuelle placering.

På nuværende tidspunkt listen af eksterne tjeneter ganske stor og det inkludere også mere live/aktive streaming tjenster som kan benyttes.

Henvisning til eks. den video som er tilknyttet i denne blog kan også laves på andre måder.

Oprettes et gallery  med (Simple Image Gallery pro) kan det  være med thumbnail preview eller blot et enkelt foto henvise til flere billeder med eller uden beskrivelser.

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000485/Navn galleriet:::1:2{/gallery}

Ovenstående er bare et eksempel og inkludere koden (gallery)/media/jw_sigpro/users/0000000485/Navn galleriet:::1:2(/gallery)

En anden måde er at  tilknytte et galleri/billedegalleri er at samle sine billeder sammen i en zip fil og benytte billedegalleri knappen som vedhæfter den zip med foto også skabes der et galleri udfra denne og det kan være en simpel metode også.

Blogs ses mere som personlige indlæg unden et bestemt tema og i princippet er metoden for oprettelse af artikler i en bestemt sektion den samme fordi blog er bare en sektion uder et defineret tema og på sigt vil der nok være behov for nogle mere organiseret sektioner med en tilknyttet organisering.

Selve desgin på siden skal også forbedres og justeres men hensyn til tablets og andre typer browsere kan være relevante for embed tjenester også.

Men vi skal jo starte et sted og evt. tags kan binde relevante emner sammen.

Visse {koder}kodedata{/kode} fortæller at her kommer et galleri eller en youtube video hvor man kunne erstatte kodedata men eksempelvis en youtube videos id også vil den vise en youvideo eller evt. vimeo.

PS. Deling på sociale medier - deler link til artikel/blog og evt. artikel billede tilknyttet bestemt af hvilket socialt medie du deler på/til.
 

2340 Senest ændret Tirsdag, 25 marts 2014 15:06
Mere i denne kategori: