Ny restreamer muligheder 2.0

15 maj 2022 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Ny praktisk konfiguration af restreamer - flere destinationer lettere og tilføje og man kan have flere stream kanaler.


Nye funktioner i mit restreamer setup og player er tilføjet.

Vores resteamer kan modtage rtmp og hls,rtsp men srt input driller i webinterface delen lige pt. men jeg har dog helt andre måder så vi kan få SRT sendt til evt. rtmp playeren.
Problemet med den aktuelle restreamer input kun er SRT kun kan være caller eller rendevuis mode og det derfor må der en workaround til.

Normalt sender jeg via en OBS med SRT protokollen som så sender til sin egen en anden Restreamer som sender til ALLE de ønskede platforme.

Faktisk vil jeg helst undgå at benytte RTMP input i forhold til SRT fordi SRT kræver ikke en server når OBS eller VMIX kan modtage en stream direkte.

Fordelen at sende via en OBS er at jeg så også kan sætte en Pause video (skifte scene) på og andet hvor OBS er fjernstyret via en browser - så selv om man er ude og sender en SRT stream hjem så går det via ofte via en OBS computer som tilføjer evt. stations logo og grafik men jeg kan også ha en restreamer installeret for andre som kan tilpasses.

Vores restreamer er selvstændig service som hvor jeg kan tilføje flere modtagere og platforme til - jeg kan vælge at sende via OBS eller direkte til en Restreamer vært.

- Det jeg også har lavet er at kamera som gopro eller mevo,teradek samt larix rtmp kan sende via vores box som så restreamer yderligere med SRT hvis den er på samme netværk.
Det vil naturligvis lave endnu en forbindelse men en praktisk funktion fordi det så kan benyttes som input stream til OBS/vmix - faktisk overvejer jeg om der også skal laves et wifi router mulighed i vores box for lettere tilkobling af mevo,gopro og teradek enheder hvor de så kan restreame sende SRT ud som en mulighed eftersom en raspberrypi kan jo køre via en powerbank så er det også en praktisk bærbar router løsning med lidt ekstra livestream funktioner - dvs. jeg evt. tilføjer https://raspap.com/ så man let kan tilpasse vores box til andre netværks steder.
 

I det aktuelle eksempel herunder vises at vores stream har sin egen player og derudover 5 modtagere og man kan bare tilføje yderligere PUBLICATIONS.
 

Vi sender til vores egen player/afspiller - vil kan aktivere facebook, Youtube og vores livesnak og en local OBS samt evt. en lokal tv station.

Selve player er også ændre sådan at man kan ha flere "kanaler"  altså indput som kan vises - men output kan være flere platforme.

Hvis de aktuelle platforme ikke er nok så har man nu også et udvalg af protokoller.


Det som er cool er at man kan ha flere forskellige sider og platforme sat op og udgående klar hvor man blot kan tilføje samt aktivere de relevante modtagere.


Sådan lige med et forbehold for at eksempelvis facebook vil ha en masse oplysninger inden man går i luften - så er det også relevant at sætte stream nøgler op som passer til den enkelte side eller event.
 

- Man kan også tilpasse en player/afspilleren så den kan være tilpasset et website - dog så har den ikke som vores livesnak mulighed for at skallere sin båndbrede til modtageren.
Eksempelvis https://livesnak.undergroundnews.dk en player/afspiller som lige pt. har en høj og en mindre høj kvalitet den kan vælge men ser man en stream via en mobil telefon så behøver den ikke modtage en fuld 6-7 mbi streamt eller mere via en "tynd" mobil forbindelse så kan man fint nøjes med meget mindre og det er mere stabilt.

En ulempe med den aktuelle restreamer app er at den ikke god til at modtage SRT så der har jeg lavet en workaround hvor sender srt input via en srt server som så sender stream til vores restreamer app hvor man blot kan tilføje flere modtager destinationer.


Lige pt arbejder jeg på en kompakt multi kamera livestream løsning - hvor man kan det meste eller hvor andre kan fjerne styre en del af en livestream let og simpelt.

Jeg har forresten fundet ud af jeg kan køre RGBLink mini+ software (fjernstyrrings programmet) som kun findes til mac/windows/android - det kan køre under bottle på Linux.
På et tidspunkt må jeg afprøve om jeg kan det samme med blackmagic softwaren dette er dog ikke testet på en raspberrypi.

Mine DIYstreamboxe er færdige og  pænt anvendelige - det indgår i det alle setup fordi jeg primært vil anvende SRT fordi jeg også kan opgradere protokollen til mere ustabile forbindelser.


 

 

612 Senest ændret Søndag, 29 maj 2022 10:34
Mere i denne kategori: