Betal for adgang til eget produceret indhold.

07 november 2022 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Youtube er nu begyndt at kræve betalingsmedlemskab for at få adgang til dit helt eget indhold sendt/uploadet til Youtube
Man kan frygte at de pludselig kræver betaling for adgang til mail og andet kritisk også.

Det betyder eksempelvis at hvis du kun livestreamer til youtube som det eneste sted og dine video ligger der i 1080p/fullhd kvalitet til fremvisning og du vil hente fil/video så kræver de måske  Premium medlemskab for at man kan få lov at hente det i fuld god kvalitet - du kan måske få den fremvist også "capture" den men deres policy forbyder den medtode også.
 


Det kan måske være fair nok men det absolut ikke praktisk og det er kan også et argument for at lave sin egen selvstændige evt. reklamefri løsning som gemmer evt. livestream anderledes.

Der er dog mange etableret selvstændige platforme som benytter de sociale medier og placere deres indhold på de sociale platforme som facebook, youtube og soundcloud osv. men de risikere at platformen/det sociale medie kan indføre regler som pludselig påvirker alt det som de har opbygget og lagt på en platform og her snakker vi ikke kun om medlemskrav andet som betyder at indholdet bliver mindre tilgængeligt og i den ringere kvalitet.

Det er muligt og afspille video med VOD (video on demand)  eller audio uden brug af youtube og facebook og måske burde man overveje dette samt blive reklamefri også.
Derudover så påtvinger man også brugerne af ens website en grad af registering/tracking af bruger adfærd som måske også er uønsket.

Det smarte er derfor også at have en lagring af livestream så kan placeres tilgængelig via en vpn forbindelse til NAS eller cloud/proxy løsning for hurtig tiltgang og evt. omkodet i et praktisk format som er praktisk med advisering af den gruppe eller som evt. skal efterbehandle optaget stream.

Via vores restream løsning kan vi både også publisere til flere platforme men vi kan nu også sikre os en kopi/backup gemt på vores egen cloud løsning og alternative playout.

 

373 Senest ændret Lørdag, 19 november 2022 11:22
Mere i denne kategori: