Single Board Computer - SBC mini / transportable

20 november 2022 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

RaspberryPI er almindelig kendt SBC SingleBoard Computer og der er også andre alternativer på marked som kan være relevante alternativer.

Lige pt. er der mangel på RPI4 men det har givet chancen og opmærksomheden på evt. gode alternativer,

Eksempelvis så findes der en VIM4 Amlogic A311D2 SBC with 4K UI supported and HDMI Input. 

Fordelen med denne VIM4 model er netop HDMI input så den vil være rigtigt god at tilslutte kamera/videomixer  hvis man skal lave HDMI til NDI,SRT, RTMP box,

Den koster fra omkring $220 doller dvs. 1600-1800 kr - men VIM4 har så allerede HDMI input hvor man evt. spare et USB capture kort dermed.

En anden meget cool ting med dette board er muligheden for at et 5G mobil modul - så man kan lave en smart portabel 5G router med indbygget restreamer.
Men man kan jo lave den ekstra stabil med SRT(LA) versionen af SRT = via flere destinationer selvom det typisk vil være via flere 4/5G forbindelser.

Den understøtter også en H265 kompression hvilket vil betyde en ekstra god undyttelse af evt. båndbrede via SRT - vi har også USB3 hvor vi jo kan lagre optagelse på USB lager så på mange måder er det en  god løsning til en kompakt og transportabel enhed som en portable livestreamer box.
 

Jeg tænker den måske også vil have kapasitet til at kunne køre en OBS fordi den har flere kræfter end RaspberryPI4 - men ja det kunne være spændende om man kunne compilere OBS på den.

En ide kunne eksempelvis være OBS med NDI kamera også og sin egen indbygget 5G internet.

Det er fordi det kunne jo være cool og lave sin egen DIY box som minder lidt om en NSCaster X2 fra Nagashare.com eller en YOLOLIV YoloBox - fordelen ved DIY kan være remote kontrol af mixer og vpn osv. men efterhånden for de vel også forbedrret deres produkter til at tilbyde sådan noget - så det et jo ikke altid det kan betale sig at bygge det selv altid - man kunne godt lave den med toch skærm præcist som en Yolobox eller NScaster X2 plus en OBS remote option.


Med de aktuelle priser på RPI4 ligger omkring cirka 600-800 kr men eks. et 4K elgato capture USB3 dims kort tæt på 1000 kr så er vi alligevel tæt på samme pris hvor VIM4 har flere kræfter til opgaven.

 

 

959 Senest ændret Mandag, 21 november 2022 10:10
Mere i denne kategori: