×

Advarsel

JFolder: :files: Stien er ikke en mappe: Sti: [ROOT]/media/jw_sigpro/users/0000000485/Stop politivold
×

Bemærk

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/jw_sigpro/users/0000000485/Stop politivold

Stop Politivold

15 marts 2014 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Bjørn Elmquist Formand for retspolitisk forening og Erik fra Politikkritik Bjørn Elmquist Formand for retspolitisk forening og Erik fra Politikkritik Filip S

Demonstration i København i anledning af international dag mod politibrutalitet. 
Den 15 marts kl 14 fra Vensterbro Torv

  • - Fjern lømmelpakken
  • - stop ulovlige masseanholdelser
  • - For en reelt uafhængig politiklagemyndighed.
  • - Numre på politi-uniformerne.


Praktisk:
Tid: D. 15. Marts kl 14.
Sted: Vesterbros Torv.

Talere:
- Bjørn Elmquist
Formand for retspolitisk forening
www.retspolitik.dk

Line-up:

- Lior
https://www.facebook.com/Lior.officialfanpage

Baggrund for demonstrationen:

I en tid hvor sociale protester og politiske modsætninger bliver stadig mere tydelige og synlige i samfundet, får politiet stadig flere beføjelser og mere magt. Lømmelpakke, præventive anholdelser, nye våben bliver løbende givet til politiet på trods af at befolkningens frygt for vold og kriminalitet er den laveste nogensinde.

Man kan ikke løse politiske, sociale eller økonomiske problemer ved at give politiet nye våben. Derudover viser gentagne eksempler på magtmisbrug og overgreb at Danmarks Politi ikke formår at håndtere deres våben og beføjelser ansvarligt.

Den 15. marts er international dag imod politibrutalitet. Derfor går vi også i Danmark på gaden for at sige fra overfor politivold, korruption og magtmisbrug.

Vi kræver den uafhængige politiklagemyndighed skal være reelt uafhængig. Det vil sige at tidligere betjente samt advokater med et tæt samarbejde med politiet fjernes.

Vi kræver numre på uniformerne så betjente ikke længere kan gemme sig i mængden under større operationer. Alt for mange sager opgives fordi man ikke kan finde betjentene og erfaringer viser at betjente ikke er motiveret til at angive hinanden til retslig behandling.

Vi kræver lømmelpakken fjernet og et stop for de ulovlige masseanholdelser. Lømmelpakken var en politisk hastelov der skulle kriminalisere klimademonstranterne i 2009. Man kan ikke forhindre optøjer ved at give politiet udvidede beføjelser og skærpe straffen for civil ulydighed. Samtlige nuværende regeringspartier var imod loven i 2009. Det er på tide den bliver trukket tilbage.

Forskellen på et demokrati og en politistat, er hvor vidt den udøvende magt er under demokratisk kontrol. Kom på gaden mod korruption og magtmisbrug for et mere åbent og demokratisk samfund.

Det hele forløb fredeligt - video om samme emne  kommer senere...


Galler fra Filip S undergroundnews.dk
{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000000485/Stop politivold{/gallery}

Erik Storrud fra Politikritik



Bjørn Elmquist formand for retspolitisk forening.


Video fra KPNET


Supermajs


Yderligere oplysninger på facebook siden Politikritik

14204 Senest ændret Tirsdag, 25 marts 2014 14:45
Mere i denne kategori: