Sympatiaktion for offeret fra Islands Brygge

04 juli 2014 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Pressemeddelelse fra Facebook event:

https://www.facebook.com/events/252479934948552/?facebookevent


"Frikendelsen i Københavns Byret d. 3. juli af de tre unge mænd, som stod anklaget for at have voldtaget en fuld 16-årig pige, berører mange danske kvinder dybt, og den giver i morgen d. 4. juli anledning til en ”mindehøjtidelighed” for kvinders retssikkerhed og en protest mod den støt voksende voldtægtskultur.


I en tid med udbredt voldtægtskultur, med jokes om voldtægter i medierne og med voldsomme og gentagne overskridelser af kvinders kropslige grænser på barer og dansesteder, er dommen endnu et tegn på, at drenge og mænd ”må godt” tage sig ikke bare krænkende ”hø hø-hvor er vi sjove”-friheder men decideret overskride enhver af en piges eller kvindes absolut rimelige grænser for, hvad der er okay opførsel.

I dette tilfælde anmeldte den 16-årige pige de tre lidt ældre drenge for voldtægt, fordi de havde sex med hende, mens hun var for fuld til at tage vare på sig selv. De unge mænd mente trods hendes tilstand, at hun da sikkert var med på sex med dem alle tre, mens andre vidner var til stede.

En gruppe almindelige mennesker mener, at byrettens frifindelse af de unge mænd er et udtryk for manglende retssikkerhed for kvinder, og det offentlige Danmarks blåstempling af voldtægtskulturen dermed virkelig har taget fart.

Gruppen af danskere har derfor på Facebook oprettet en begivenhed ved navn "Sympatiaktion for offeret fra Islands Brygge..." der finder sted fredag d. 4. juli kl. 20 ved Niels Brock, Julius Thomsens Gade ved Forum Station, hvor de tre unge mænd var studerende.

Deltagerne opfordres til at medbringe blomster og stearinlys til at lægge i området til støtte for pigen, der tog mod til sig og meldte de unge mænd og til minde om illusionen om kvinders retssikkerhed, som døde ved frifindelsen af de tre unge mænd."

HUSK:
Dette er en offentlig begivenhed - del den gerne!

http://ekstrabladet.dk/112/article4906119.ece
http://www.bt.dk/krimi/unge-maend-frifundet-for-gruppevoldtaegt
http://jyllands-posten.dk/indland/krimi/ECE6850350/unge-maend-frifundet-for-gruppevoldtaegt-pa-islands-brygge?ref=lokalavisen

Dedikeret til ramte - anmeldte samt de mange uanmeldte voldtægter med ønsket om at skabe forandring fordi et land som Danmark burde være mere civiliseret og omkring alle menneskers retssikkerhed og en blåstempling af voldtægtskulturen er ikke OK overhoved.


 

Her kommer det åbne brev som vil blive sendt til medierne (evt blot Politikens debatredaktion) senere i dag. Hvis du vil være medunderskriver, så skriv her nedenfor.

Vi er en gruppe såkaldt almindelige borgere, som er forfærdede over frikendelsen torsdag den 3. juli af tre unge mænd i sagen om gruppevoldtægt af en 16 årig pige til en privat fest i København, vi har derfor skrevet et åbent brev til støtte for pigen:

Kære unge kvinde
Det der er sket med frikendelsen af dine overgrebsmænd er tragisk, horribelt og forfærdeligt. Vi håber, at du ved, at du ikke er alene. Du er en del af en trist statistik med 4-500 anmeldelser af voldtægt årligt i Danmark, hvoraf kun en femtedel ender med dom og desuden et meget større mørketal af voldtægter på skønnet ml. 3 og 10.000. Du er også en del af et samfund og en kultur, hvor drenge lærer at det at overskride andres grænser er okay, og piger lærer at det at deres grænser overtrædes, er ”no big deal”. Det kaldes også voldtægtskultur.

Der går en lige linje fra CULTs (læskedrik med alkohol) reklamer for nogle år siden, hvor man ser en ung mand sidde tilbagelænet i en stol med en drink i hånden, mens en kvinde knæler foran ham med hovedet nede i hans skridt og tekten ”Party now – apologize later", til Robin Thickes superhit ”Blurred Lines”, og til al den tilgængelige porno, hvor kvinder da helt klart er med på en gang bunkesex med fremmede mænd. Og linjen går videre til de unge mænd, der i fuld alvor påstår, at de troede at en fremmed sanseløst beruset pige var helt okay med, at de tog hende, mens andre for hende ukendte mennesker gik ud og ind ad værelset og tog billeder og film. Vidste de ikke bedre? Det tror vi nok de gjorde, men omvendt er de også en del af den kultur, som ikke respekterer, at det ikke kun handler om at ”et nej er et nej”, men også om at ”hvis der ikke er sagt klart og tydeligt ja, så er det et nej”. Der er undersøgelser, der viser at et offer for overgreb meget ofte går i chok, og ikke er i stand til at forsvare sig eller sige fra. At offeret ovenikøbet nogle gange bliver så bange og forvirret, at hun/han bliver passiv eller måske endda forsøger at være medgørlig for ikke at blive udsat for noget endnu værre.

Du skal vide, at du ikke er alene, og at det IKKE var din skyld. Det var dem, der overskred grænser, og dem der skal leve med at have begået den største forbrydelse af alle – (forsøge) at ødelægge et andet menneskes liv.

Vi er mange der støtter dig og mange, der føler med dig. Vi føler, at du ikke blot har været udsat for et horribelt overgreb fra de unge mænd, men også fra et retssystem, som ikke har lyttet, og er blindt for, at de unge mænd har begået en forbrydelse, som nu understøttes af systemet selv, som dermed spiller fallit.

Vi håber, at du vil komme videre i dit liv med så få traumer som menneskeligt muligt, men ved det er svært, og håber du kan finde en trøst I, at vi er mange, der tror på dig. Vi håber også, at vi engang i fremtiden får et retssystem, der ikke føjer endnu et overgreb til rækken, når voldtægtsofre finder modet frem og anmelder dem, der har begået overgrebet og dermed lægger hele deres liv i systemets hænder. Endelig håber vi på en ændring af kulturen, så unge mænd og kvinder ikke skal være bange for at gå i byen, fordi samfundet har vedtaget, at hvis du ikke er i stand til at sige nej, så har du sagt ja…
 

Skriv under på siden
https://www.facebook.com/events/252479934948552/permalink/252930718236807/

6598 Senest ændret Søndag, 06 juli 2014 23:47
Mere i denne kategori: