Bekæmp Fattigdom NU#2 (foto og video) Fremhævet

22 september 2014 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)

Fattigdomskonferance nr 2 var også en tiltrægt succes og samlede folk fra Jylland,Sjælland samt fyn omkring emnet og de aktuelle problemer med fattigdom.

Kære deltagere på Fattigdomskonference 2 i Svendborg d. 21. september 2014. 

Tusind tak for en rigtig god konference, hvor vi alle sammen blev meget klogere på de helt aktuelle fattigdomsproblematikker og hvor vi også fik lejlighed til at diskutere, hvordan vi kan løse nogle af problemerne, samt hvordan vi kan blive bedre til i fællesskab at synliggøre og oplyse omkring den stigende fattigdom og ulighed i Danmark. 

 

Video fra Odense Ser Rødt

 

Krav til politikerne

Der var rigtig mange gode forslag til, hvilke krav, der er de vigtigste at stille til politikerne her og nu. Nogle krav var meget detaljerede og specifikke på et enkelt område, mens andre var mere brede. Der var også rigtig mange af kravene, der var gennemgående for alle grupper. Her følger en oplistningf de vigtigste krag, Bekæmp Fattigdom går ud med efter konferencen. Vi håber, at I alle vil tilslutte jer kampen for netop disse krav, så vi kan stå sammen om at sætte det maksimale pres på politikerne. 

 

Krav 1: 

Ledige, syge, handicappede og andre udsatte og sårbare grupper skal behandles med RESPEKT! 

 

Krav 2: 

Bedre fordeling af arbejdet, f.eks. ved nædsættelse af arbejdstiden og nedsættelse af pensionsalderen. 

 

Krav 3:

Fordobl dagpengeperioden og halvér genoptjeningsperioden.

 

Krav 4: 

Nyttejobs, praktik, løntilskudsjobs og aktivering skal foregå på overenskomstmæssige vilkår, både i forhold til aflønning og optjening af ret til dagpenge. 

 

Krav 5:

Alle kontanthjælpsmodtagere skal have samme ret til samme ydelse. Afskaf den gensidige forsøgerpligt og ungeydelsen. 

 

Krav 6:

Afskaf varighedsbegrænsningen på sygedagpenge. Alle skal have ret til sygedagpenge, indtil de er fuldstændig udredt i sundhedssystemet. 

 

 

Aktivisme: 

Der kom rigtig mange gode forslag til aktiviteter frem på konferencen. Vi har arbejdet lidt videre med nogle af idéerne og vi har også selv lavet lidt kampagnearbejde, som vi håber, I vil bakke op om. 

 

Lokalgrupper:

Alle er meget velkomne til at lave lokale Bekæmp Fattigdom grupper. Man kan evt. kalde dem ”Fattig i Odense”, ”Fattig i Randers” osv. eller selv finde på noget. Vi vil meget gerne være behjælpelige med opstarten, komme og holde oplæg om fattigdom og ulighed, hjælp til at søge penge osv. Lokalgrupperne kan både bruges til at holde møder omkring fattigdom og ulighed, men kan også sætte lokal aktivisme i gang. Det kan f.eks. være gadeteater, happenings eller man kan stille forslag til sit lokale byråd. Vi arbejder på et katalog med fattigdomsbekæmpende forslag, der kan stilles lokalt.

 

Demonstration/happening i forbindelse med Folketingets Åbning:

Der er allerede annonceret flere forskellige demonstrationer og happening i forbindelse med Folketingets åbning, og der skal Bekæmp Fattigdom naturligvis også være synlige. Vi vil uddele flyers og også lave en synlig happening på Christiansborg Slotsplads. Hvis du vil være med, så skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Deltagelse i Folket åbner Tinget:

Tirsdag d. 30. september kl. 9.30 – 15.00 afholder en række græsrodsorganisationer og dele af fagbevægelsen og studenterbevægelsen en konference op til Folketingets åbning. Vi opfordrer alle til at deltage! Tilmelding kan ske her: http://www.xn--folketbnertinget-iob.dk/ senest fredag d. 26. september. Husk at skrive, at du kommer fra Bekæmp Fattigdom, så er det gratis at deltage. Vi medbringer flyers og t-shirts for at skabe synlighed omkring vore budskaber. Hvis du gerne vil have en t-shirt til konferencen, så send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Flyer om gensidig forsørgerpligt:

Vi har produceret en flyer omkring gensidig forsørgerpligt med overskriften ”Kan du leve for 571 kr. om ugen?”. Den kan printes i sort/hvid på en almindelig printer - evt. på farvet papir, hvis man vil have lidt spræl – og uddeles f.eks. foran Rådhuset, Jobcenteret eller lav en lille stand på den lokale gågade eller foran indkøbscenteret, hvor I også serverer kaffe eller andet. Du kan finde flyeren her: http://seff.dk/571kr.pdf. Teksten på flyeren er lavet med inspiration fra Enhedslisten i Gladsaxe. Du kan finde baggrundsviden om budgettet, beregningerne osv. her: http://gladsaxe.enhedslisten.dk/nyheder/2014/08/udfordring-til-byradsmedlemmer-lev-en-uge-571-  kroner. 

 

Storm på de sociale medier:

Lav et papskilt med teksten ”Kan du leve for 571 kr. om ugen?” og tag et billede af dig selv. Brug det som profilbillede, læg det op i grupper og husk at hashtagge #fattig, hver gang, du deler billedet.  

 

Se noten som PDF: http://seff.dk/konference-21092014.pdfSe mere på facebook https://www.facebook.com/FattigdomsKonference

Anna Rytter blog http://modkraft.dk/blog/anna-rytter/sammen-mod-fattigdom


Rå Bekæmp Fattigdom Nu Audio spor her  - Vores video dækning kommer senere !

Velkommen Allan Krautwald og Anna Rytter byder byder velkommen Helle Nielsens oplæg.
{ogg}20140921-001{/ogg}

Anderledes oplæg fra nogle politkere
Anne Wilhelmsen (SF) og Finn Sørensen (E)
{ogg}20140921-002{/ogg}

Peder Bæk - Behandel os ordenligt
{ogg}20140921-003{/ogg}

Dennis Kristensen (FOA)
{ogg}20140921-004{/ogg}

Fotograf Filip S

Download folderen 571 kr her

Søndag d. 21 september, kl. 11 - 16 afholder Bekæmp Fattigdom NU fattigdomskonference 2, og følger op på initiativets succes i foråret.

Konferencen afholdes: Ørkildskolen, Østre Skolevej 2-4, Svendborg
Find Ørkildskolen på google maps https://goo.gl/maps/hA4fV

Husk at Tilmeld dig, send en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der er arrangeret gratis busser fra København og Århus.

Find flere praktiske informationer her: http://bit.ly/PraktiskInformation
Begivenheden opdateres løbende her: bit.ly/fattigdomskonference2

9005 Senest ændret Fredag, 24 oktober 2014 20:37
Mere i denne kategori: