Flygtninge er også mennesker Fremhævet

26 august 2015 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Demonstration onsdag den 26.august kl.16 til 18 på Nytorv i København. Det er dagen, hvor regeringens nye lovforslag om yderligere stramninger på flygtninge- og integrationsområdet 3. behandles i Folketinget.

 

Det er dagen, hvor regeringens nye lovforslag om yderligere stramninger på flygtninge- og integrationsområdet 3. behandles i Folketinget. Denne lov vil blandt andet medføre, at flygtningenes i forvejen sparsomme underholdsbeløb nedsættes til det halve, ligesom reglerne for familiesammenføring med ægtefæller og børn strammes, alt sammen for at afskrække krigsflygtninge fra at flygte til vores smukke og rige fædreland. En sådan indstilling over for mennesker i nød må vi protestere imod.

Video på vej (playliste)


Ved demonstrationen taler skuespiller Flemming Jensen, tidligere kulturminister Marianne Jelved(R), Ulla Sandbæk MF(Alternativet), Johanne Schmidt-Nielsen MF (Enhedslisten) og Jacob Mark MF(SF), forbundsformand Dennis Kristensen formand fra FOA, konst. generalsekretær for Red Barnet, Jonas Keiding Lindholm, børne-og ungdomspsykiater Bente Rich, den syrisk fødte danske læge Haifaa Awad, forfatter til ‘En læges dagbog fra Syrien’ og den syriske flygtning Muhamad Hamed.

Der vil blive musiske indslag ved Arne Würgler og Niels Sømand og de syriske flygtninge Ismail og Riad. Sangeren Mariama Guldagger vil afslutte demonstrationen som forsanger til Nordahl Griegs ‘Kringsatt af fjender’.
Stilladsarbejdernes brancheforening har tilbudt deres assistance.
‘Bedsteforældre for asyl’ og ‘Netværk for demokrati og velstand’, opfordrer ALLE til at møde op til demonstrationen.
Med venlig hilsen
Hardy Hansen, tidl. forbundsformand og MF, Netværk for demokrati og velfærd, tlf. 47 53 07 82, og Leif Bork Hansen, tidl sognepræst i Lyngby, Bedsteforældre for Asyl, tlf. 21 38 73 38.

----

Åbent brev afleveret til Inger Støjbergs ministerium idag.
Del gerne

Kære Inger Støjberg.

Med dette brev vil vi opfordre dig til at opgive din idé om annoncer i udenlandske aviser - annoncer der angiveligt har til formål at sænke antallet af flygtninge, der kommer til Danmark:

Vi burde leve i en verden, hvor ingen mennesker behøvede at flygte. Men sådan er realiteterne ikke: Der findes ufred i verden, og det tvinger mennesker på flugt. Det er barske forhold såsom krig, forfølgelse og tortur som skaber flygtninge – ikke størrelsen på sociale ydelser.
Derudover er der yderligere noget helt galt med præmissen om, at flygtninge skulle drømme om et liv på sociale ydelser fremfor et liv som selvstændig eller med et godt lønarbejde. Mennesker stopper ikke med at ønske sig et godt liv med bl.a. familie og job, blot fordi de har været så uheldige at måtte flygte.
Apropos flugten. Du er sikkert klar over, at mange mennesker på flugt har taget turen over Middelhavet i synkefærdige både. Det har de gjort velvidende, at hundredvis er døde på den overfart. Alligevel tager mennesker den farlige vej på tværs af havet, fordi de ikke kan fortsætte det liv, de levede. Disse mennesker fortjener hjælp og ikke mistænkeliggørelse.

Og skatteydernes penge bør ikke bruges på annoncer, der mistænkeliggør flygtninge i udenlandske medier.

Annoncer fra integrationsministeriet er en tom gestus i forhold til at gøre noget ved det grundlæggende problem - nemlig ufred i form af krig, forfølgelse osv. Annoncerne vil ikke påvirke antallet af flygtninge, der søger til Danmark. I stedet vil de mistænkeliggøre og dehumanisere flygtninge i udenlandske medier – hvilket igen vil være med til at give Danmark et dårligt ry. De vil sende et signal, som svarer til at hænge et skilt på husdøre med teksten: ”I dette hus yder vi ikke hjælp til mennesker i nød – gå videre til det næste hus!”
Vi ønsker ikke, at vi som samfund skal hænge et sådant skilt på vores dør. I stedet bør vi udvise medmenneskelighed og handle på en måde, vi kan være stolte af. Derfor beder vi dig genoverveje din beslutning.

Med venlig hilsen
Velkommen til flygtninge - Nej til Støjbergs skræmmekampagne samt over 3000 danskere

Læs mere om det åbne brev på modkraft
 

DR omtale

Nogle politikere er meget medansvarlige for den aktuelle udvikling de sætter i gang.
Tillæg hertil er denne link dagen efter på DR http://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/groft-haervaerk-mod-asylcenter-paa-djursland

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE7969076/Inger-St%C3%B8jberg-Uanst%C3%A6ndig-og-afstumpet-handling-over-for-mennesker/

4140 Senest ændret Torsdag, 27 august 2015 12:09
Mere i denne kategori: