Frie Video chat løsninger

06 april 2020 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Sammen men dog hver for sig - i denne tid hvor vi skal være sammen men hver for sig er det smart at kommunikere via nettet med video og chat.
Der er også en del løsninger efterhånden og de mest kendte er skype og evt. google hangout men der flere andre hvor nogle er fine til fjernundervisning,

 

Google hangout er findes både som app til flere enheder og virker med eksempelvis chrome browseren + et webcam og mikrofon hvor begge dele er på en android, ios tablet enhed.

Google Meet er muligvis en erstatning for hangout/HangoutAir med mulighed for stream til youtube.

Google classroom Fjenundervisningsværktøj.

Facebook har lavet en option som de kalder rum hvor flere kan tale sammen på samme tid.

 

Skype.com som i dag er ejet af Microsoft er også kendt for at man kan lave video snak og de har vidst også noget som hedder Teams.


Der er også en del web/videochat løsninger som kræver adobe flash på browseren men dette vil man stoppe i løbet af 2020 fordi man ikke behøver flash mere med nyere løsninger.

Video chat funktioner er også blevet lettere og lave med funktioner i nyere internet browsere også en ting er videochat hvor man kun er to personer som skal snakke men hvis man er flere som gerne vil holde møde sammen så skal der mere til.

En anden løsning som er blevet populær er zoom der også har fået meget opmærksomhed i denne coronatid.

Discord er en messenger tjeneste som også tillader video chat og det ser ud til man også kan gøre dette i en mindre gruppe.

whereby.com - dansk lavet tjeneste hvor man også kan chatte 1 til 1 gratis eller flere hvor det koster noget.
 

Jitsi.org er en opensource løsning som man kan oprette på sin egen server.


Tips til zoom og journalister https://www.eff.org/deeplinks/2020/04/harden-your-zoom-settings-protect-your-privacy-and-avoid-trolls

1009 Senest ændret Fredag, 19 februar 2021 22:20
Mere i denne kategori: