SRT Livestream setup fra telefon til evt. arbejderen (OBS)

26 januar 2021 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Det er muligt at sende live fra sin telefon/app med SRT protokollen til OBS/videomixer studio/redaktion fra gaden med SRT.
Det er smart hvis man dækker noget fra flere steder live på samme tid eller videomixe sin transmission via OBS.

Her er en lille SRT vejledning til hvordan man kan sætte en app op til en sikker livestream via en redaktion hos arbejderen.dk
Koder og ip etc. er nok ændret siden - så dette er kun et eksempel.

Jeg har før den aktuelle corona lockdown - lavet et setup som var klar til facebook/youtube livestreams via dagbladet arbejderen men ændring af vilkår omkring læsermøder pga. corona betød alle må være hjemme også skulle der laves andre løsninger.

Det blev så aktuelt lavet om til en videokonferance streamning løsning som du kan se på deres youtube kanal.

Jeg har så  arbejdet videre på flere andre løsninger og man kan nu lave sine egne udsendelser med en blanding af OBS og videokonferance møder/interview uden at skulle benytte andre ting som zoom/teams osv. og hvor man kan kombinere dette med SRT streams og derudover multirestream til flere sociale platforme på samme tid.

Det smarte er at flere har en smartphone med kamera og et headset - så via en link kan man invitere flere flere deltagere med ind og lave interview snak som via vores videomix (obs) så kan sendes live.
Det er relevant at deltager ikke skal installere noget på computeren eller sin telefon men blot kan deltage via en link - så man skal altså ikke som inviteret gæst være teknisk guru.

SRT løsningen er mere hvis man via en telefon/tablet vil sende et videosignal fra kamera eller måske fremvise andet.

Derudover har jeg arbejdet på en browser reguleret fjernkontrol af videomixer løsningen - så man kan lave en udsendelse klar i forvejen fordi man ikke nødvendigvis behøver at være på redaktionen men kan starte/stop samt afvikle sin udsendelse og optagelse hvor man nu ellers befinder sig via internettet.
 

 

App Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wmspanel.larix_broadcaster

Iphone app
https://apps.apple.com/us/app/larix-broadcaster/id1042474385


 

1018 Senest ændret Lørdag, 22 maj 2021 06:21
Mere i denne kategori: