Livestream med telefonen og en kamera app

22 august 2021 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Livestream rapporter setup med en telefon eller tablet. 

Kamera i telefonen har de fleste med sig og den kan klare flere opgaver og jeg vil beskrive hvordan du kan sende fra gaden.

Den aktuelle internet forbindelse kan dog være tvilsom nogle steder og der er video optagelse uden signal jo en mulighed.


Herunder vises en samsung telefon med tablet/telenfon holder til montering på stativ - telefonen har yderligere en jack-adapter som gør det muligt at tilslutte en normal extern mikrofon til telefonen - det kunne være en håndholdt mikrofon til voxpop interviews på gaden.

Option/mulighed: Det er en stor fordel med en mikrofon som har deadcat/vindbreaker=pæls som vinden laver larm og det kan betyde meget ligesom den kan være mere retningsbestemt.

Option/mulighed: Vi har så yderligere en powerbank monteret med velcro.

Den aktuelle telefon har ikke et SIMkort - så den benytter sig af hotspot forbindelse delt på en anden telefon.

Tip: Den kan evt. iøvrigt også ha OpenVPN og en Cloud app så vi kan uploade foto/video klip til redaktions på stedet.
 

 

En mikrofon af den type på det aktuelle foto kan fås til 360 kr - med adapter iphone og android telefoner.

Det er lidt klon af  den velkendte RødeVideomic som hedder CM-22 - jeg linker til en forhandler Danguitar.

https://www.danguitar.dk/record-cm-22-mikrofon-til-kamera-og-mobil#foto men du kan nok finde tilsvarende andre steder også.

God audio er ganske vigtigt for hele oplevelse af en video så kan billede kvalitet godt være dårlig men dårlig audio det kan de feste ikke acceptere.

 

Installation og Download


Der er ganske mange kamera app som kan anvendes til både android og IOS apple men jeg vil nøjes med at henvise til dem som kan streame med SRT protocollen.

Hvis du installere Larix Broadcaster App så kan du streame til vores undergroundnews som så kan tage din stream ind i OBS og sætte logo/titel etc. 

Det smarte er at jeg kan give dig en link eller du kan scanne barkode som så gør din app klar til at kunne streame via undergroundnews.dk

Du kan benytte Larix Grove til lave en Grove link eller scanne en barcode så ved den hvordan den skal streame med appen fordi at guide med opsætning kan være lidt nørdet.

 

Vigtigt du kan med fordel sætte app sådan at den ikke går i dvale - men kan køre i baggrunden hvis du går over i andre apps.

SRT anbefales til aktuell livestream - rtmp er en mulighed hvis du bare vi uploade filen til undergroundnews cloud, så den kan vises senere.

Fordelen ved at sende via undergroundnews setup er vi kan reastreame til flere platforme på samme tid - det vil kræve ekstra båndbrede at gøre det via din egen mobile forbindelse hvis du skulle sende 2*4000-6000 mbps.


Det kan også give mening at mixe noget lokalt også bruge vores remote/fjernstyrret OBS(Open Boardcaster System) til at skifte mellem studio1 i København,studio 2 i Århus.
 

 

 

640 Senest ændret Onsdag, 06 oktober 2021 21:12
Mere i denne kategori: