Browser adgang til OBS livestream platform med audio samt upload/download

20 august 2023 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Der kan være mange årsager til at benytte en fjernstyret OBS til afvikling af livestream eller optagelser og ligesom vi har en video redigerings platform, så har man en 100% browser baseret adgang til OBS Studio (Open Broadcaster Software) som giver en bunke muligheder.

En af de store fordele er hvis man livestreamer udefra med portabel udstyr - så det kan det være praktisk at dele af en udsendelse og platform er klar online og hvor man kan lavet et setup som kan lidt af hvert eks. sætte video på og sætte tekst/titler på og at man evt. kan benytte en mindre computer udfra og der udover så kan der være båndbrede så man kan lave videomøder med flere deltager og man kan lagre sin livestream eller udsendelse inden den sendes videre til vores restreamer setup.

Kombineret med en browser baseret video editor kan man også klippe indsalg til og man kan evt. uploade klip/grafik til brug for en udsendelse.

Der også det at normalt kan sætte et browser interface på OBS nettet men disse giver bare ikke adgang til alle muligheder - så er det måske kun de simple som at starte/stoppe en livestream eller skifte scener og hvis man redigere sine animeret titel tekster osv. så var man begrænset men det nye setup - jeg har afprøvet så kan man det hele blot man har en web browser.

Dette setup kan køre på en VM og med en container installation og via fælles adgang tiil vores NAS lager så kan video editor og OBS spille sammen også.

Vi kan så skifte mellem flere indgående livestreams som typisk kommer ind via SRT eller RTMP - vi kan faktisk også lytte med og sætte tekst på og vi kan lave video møder.
Altså alt hvad TV2news kan det kan jo tilsvarende.

Det ER muligt placere vores fjernstyret OBS bagved en cloudflare proxy tunnel men så begrænes upload af video af cloudflare - derfor kan det give mening at man måske kombinere sin installation med en cloud/fil nas men til grafik og andet under en stor størrelse det intet problem og hvis vores online video editor også kan redigere/rendere ud til lager som OBS har adgang til spiller det hele sammem.

 

https://www.undergroundnews.dk/index.php/item/211-en-restream-server-opdatering-og-forbedring

 

514 Senest ændret Søndag, 27 august 2023 10:09
Mere i denne kategori: