En restream server opdatering og forbedring

12 december 2022 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Lenovo m710q Lenovo m710q

Tidligere havde jeg en voldsom "gamer" server computer kørende med 200-300 watts strømforsyning som host til OBS+Restreamer men fik en voldsom strøm udgift dermed.
Det betød jeg lavede om så det bare var to raspberrypi 4 som hostede chat og restreamer+nextcloud - foruden at jeg kunne benytte en mindre VPS.

Den løsning vil jeg nu ændre og det betyder bla. at H265 og VP9 video kompression bliver bedre end tidligere og der afsættes også mere ram så der er tale om bedre GPU kræfter og noget mere ram.

Årsagen er også at foruden chat/video playout  så vil der komme en alternativ lager med VOD playout - i stedet for at benytte eks. Youtube eller facebook som VOD.

Priserne på en RaspberryPI 4 - pt. lidt er blevet helt tosset eks. så koster en RPI4 tæt på 800 kr og til den pris kan man finde en brugt Lenovo M710Q med 8 gb ram + 256 gb m2 ssd samt kasse hvor man så yderligere kan montere en sata disk foruden evt. den kapasitet man har via NAS.

Den lille lenovo computer har en I5 generation 7 og dermed skulle H265 samt VP9 encoding være muligt men altså det kræver jeg får GPU passtru til at virke med proxmox. 

Lenovo M710Q kan yderligere opgraderes med 2*16GB ram til 32GB i alt men der vil komme et par små kompakte maskiner med flere GPU krafter end RPI4 i fremtiden 2023.

Mini Desktop computeren bruger jo nok mere strøm end en RaspberryPI men ud fra opgaven men fordi man kan lave HA (High Availablity) og cluster bedre end på en lille RP4 så giver det mange fordele at benytte Proxmox hyperviser hvor man også kan flytte en kørende server uden nede tid osv. eller komplet fjern kontrol - hurtigt mulighed for at kopiere evt. grafik til computeren via spice kan man anvende cut and paste fra egen computer til den remote OBS+SPX installaton.


Eksempel Fjern kontrol af en hosted OBS med websocket fjernadgang + spice eller vnc via browser klient.
 


-En RaspberryPI 4 vil forsat være den portable SRT lowerpower streamer til evt. montering på et kamera men anvendelse af eksempelvis H265 eller VP9 vil jo spare 50% båndbrede frem til en restreamer installationen og det ville være en fordel med flere GPU kræfter til encoding som pt. dog er software baseret men fremtiden vil jo også kunne byde på AV1 codec med anden hardware.

På en Lenovo M710Q med 8+16gb ram kan jeg også hoste en eller flere Ubuntu Linux 22.04 med OBS28/29 websocket fjernkontrol, spice/vnc kontrol hvor den siger CPU er belastet omkring max 70% under proxmox plus en restreamer og browsersource overlay osv. og det løber lige rundt så man kan skifte mellem scener mellem rtmp og srt input udefra ;) 

Via proxmox har man så yderligere et praktisk fjernskrivebord med spice protokolen foruden at OBS med de to grafiske programmer er alle har en browser baseret adgang via https.

Af praktiske årsager har jeg flyttet SPX program og H2R overlay programmer til at køre på samme VM maskine som OBS - fordi så kan man altid lave en komplet backup af hele systemmet.

Tilgangen til både SPX eller evt. H2R kan ske via en browser med https ligesom tilgang til OBS men fjernskrivebord via SPICE protokollen som Proxmox tilbyder og man kan recorde/optage livestream på fælles NAS disk eller måske lokalt på den aktuelle OBS+SPX maskine.

 

SPX Grafik overlay

Ovestående er SPX grafik overlay hvor flere grafik/text elementer kan tilføjes og med rundowns.

Ovenstående er så Websocket OBS fjernkontrol i brower eller via SPICE fjernkontrol også.

Ovenstående er så OBS fjernkontrol via SPICE fjernskrivebord.
 

Det er nu lykkes mig at få Proxmox GPU med H264 rendering på en i7 computer og jeg tror metoden også vil virke på den lille lenovo.
Det vil ganske sikkert give bedre udnyttelse af kræfter på de små maskiner.

 

Planen er at lave en tjenste/service som andre kan udnytte bedre - muligvis en NDI bridge option foruden SRT og nogle proxmox hosted maskiner/tjenester hvis jeg kan få GPU passthru aktiveret.

Services som overvejes er peertube samt mastodon - evt. rocket.chat messenger eller andet praktisk til livestream koordineret samarbejde med andre.

 

 

 

 
 
 
 
392 Senest ændret Tirsdag, 24 januar 2023 02:37
Mere i denne kategori: