Bitten retssag Live Stream 20210325 Fremhævet

25 marts 2021 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Livestream vdr. Bitten og begræning af whistleblower vilkår i Danmark

 

Livestream klip Youtube


Helt i modsætning til eventyr - så blev det uretfærdigheden og ytringsfriheden samt retssikkerheden plus Bitten som tabte retsagen i landsretten måske men på den anden side er sagen måske så vigtig at den netop burde afgøres ved Højsteret og evt. videre fordi det er vildt vi lever i et land hvor eksempelvis socialrådgivere og andre offfentligt ansatte med indsigt faktisk ikke tør og kan sige noget eller fremføre kritik omkring de aktuelle vilkår.

Det er jo en trussel for demokratiet og menneskerettigheder - pudsigt nok så har der ikke været meget dækning af sagen når det faktisk har stor indflydelse på vores alles vilkår i Danmark.
 

Facebook event https://www.facebook.com/events/1106014939918475/

Facebook side https://www.facebook.com/BittenWhistleblower

 

 

Lidt nørderi om denne online demo - pga. corona

Alt er nemt for den som ikke skal gøre det selv ? Vi har lært meget af de fejl som opstod under denne livestream - vi udførte et program som vi havde fået 1 time før vi skulle gå i luften og det ville ha taget mere end 1 time og sætte det op og teste således blev det ikke en livestream som var optimal - og det gav yderligere fejl. Fordi flere fejl opstod og det dur ikke og sadle en hest mens man ridder på den, men vi prøvede - så dele af udsendelsen virkede dog fint men meget kunne ha været bedre.

Livestream setup

Vores setup - hvor vært 1 var måske Eline eller Janni og vært 2 var måske mig uden kamera på med OBS kontrol.
Vært 3 var Esben som sendte til os og ind til vores OBS fra retsbygning.
Cloud og restream computeren var med video filer og arkiv til udsendelsen - hvor filerne dog burde ha været sat op i forvejen.

Evaluering af Online demo
– Den lidt kaotiske livestream dækning af Bitte Vivi Jensen retssag 25 Marts 2021.
 
Alle video bør helst testes  lidt inden der skal anvendes live.
Alle tilsendte videoklip skal sættes op som planlagte scener og playlister i forvejen  med god tid.
Scene start og slut – video eller tekst velkommen
Scene Pause klip som evt. kan sættes ind ved teknisk udheld eller planlagte pauser.
Scene Titel grafik til program scener skal sættes op.
Scene Evt. chat skærme fra et chat rum eller en scene rum.
Scene Evt. SRT/NDI kamera input 
Scene video/audio kamera input.
 
Tip: Check video fil format og om de vender forkert og om de skal ændre skala/størrelse og evt. audio justering som evt. kompression – indhold skal kontrolleret for evt. rettigheder vdr. Musik så ens transmission ikke stoppes af den årsag af den aktuelle platform og automatiske algoritmer.
 
Vi fik et problem 30 minutter før tid vi gik i luften – men intet var sat op i OBS og det meste af det tilsendte indhold skulle også efterfølgende overføres fra vores cloud computer til OBS computeren mens vi var live og hele tiden skulle vi jo finde næste indslag, så skulle vi tilføje næste klip samt manglede er yderligere materiale som stod i programmet også.

Måske man med en fordel kunne ha tilknyttet cloud filer med en direkte adgang fra OBS computeren så man ikke skulle overføre filer først - det vil jeg sætte op en anden gang tiden medførte en del hovsa løsninger.
 
Programmet som var planlagt var da fint nok – men det var helt umuligt at holde planen når intet lagt ind i OBS og med under 1 times varsel så kunne man ikke ha/få et overblik over alt det materiale selvom noget var i mappe som hed udsendelse så er det en kombination af tekniske udfordringer til sammen som udløser ekstra flere fejl og stress fordi det svært at ride mens man sadler hesten og alt er nemt i teorien når man ikke gør det selv ;)
 
 – Fokus burde kun ha været på program/udsendelses afvikling når vi var live, så bør så meget som muligt være lagt ind så man ikke on the fly skal lede efter ønskede indslag. 
Hvis der var tale om lange video klip – kunne man nok sætte noget op imens men computeren var udfordret på kapasitet mens den også skulle livestreame og overføre filer.
 
Ikke nok med dette fik jeg et par telefon opkald fra TV2 Lorry som gerne ville ha oplysninger omkring vores aktuelle event og jeg havde da ikke tid til at snakke med dem midt i vores program afvikling men jeg stod på listen som en medarrangør og organisering på trods af jeg ikke kunne tilføje livestream til eventen.
 
Værterne havde også kun fået næsten tilsvarende alt for kort tid til at studere programmet og der måtte en del ekstra dialog med mig i OBS teknikken når vi hele tiden var bagud også anvendte vi et kommunikation system som ingen af værterne var rutineret i.
 
Spontant Live signal fra Esben mobil virkede rimeligt OK og der kunne snakkes med værten eller til teknikken men udstyr/mic (deadkat windbreaker) burde ha været testet mere, spontant transmission fra retten tidligt morgen dukkede op mens vi var i gang med at finde filer og vi besluttede at ikke ligge skjul på at vi sad geografisk forskellige steder – selvom teknikken skulle ha været mere usynlig men OK det var jo autentisk på en anden måde.
 
Værterne var ikke samme sted som teknikken men ”video rum” virkede: jeg skulle holde fokus på flere udfordringer på samme tid – Eline og Janni klarede det dog ret godt, så havde der ikke været de tekniske udfordringer ville det ha været lettere og mindre stress – derudover så havde vi nogle vagt værtsskift som ikke var optimale men det var jo første gang og uden general prøver.

- Vi benytte ikke SRT til dette setup men WEBRTC protokollen fordi værter skulle kommunikere sammen og med Esben når han dukkede op og det var lidt praktisk at man kunne orienteret om manglende audio - det kunne dog svinge i kvalitet med både audio og video signal.
 
Platforms publisering problemer:
Facebook eller youtube adgang for dem som skal stå for live stream teknikken bør være 100% på plads fordi jeg oplevede at jeg ikke kunne få lov til at oprette en live stream på en event selvom jeg var medarrangør og der var også facebook ulemper benyttes af event i forhold til en side fordi en event har en leve tid og så den afsluttet - hvis der ikke er en aktiv livestream eller den afbrydes.  

resteam til både facebook og youtube var igen en fordel og facebook vil jo gerne gemme i 720p hvor Youtube gemmer i bedre opløsning og er mindre sårbar over for evt. udfald hvor man evt. kunne forstætte på en stream via restream men vi have et par stream udfald under den noget kaotiske udsendelse.
 
En nødløsning var så at livestreame det på facebook undergrondnews.dk væg og til youtube siden og dele link på relevante sider og når event tidspunkt og tidsrum var afsluttet uden livstream så forsvandt eventen yderligere og det var jo dumt for evt. folk som fulgte med på event siden.

Konklusion:  jeg laver gerne sådan et setup igen men ikke med så kort varsel, udsendelse og klip skal ligge klar og være testet inden men det var lærerigt og man fandt ud af hvad som kan gøres meget bedre en anden gang.

 

1501 Senest ændret Lørdag, 22 maj 2021 06:19
Mere i denne kategori: