Tricaster450-raspberrypi-input

29 september 2021 Skrevet af 
i Blogs
  • Skriftstørrelse
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Med et udgangpunkt i en kendt lokaltv station har jeg lavet en forklaring på et setup hvor remote kamera streams sendes hjem til tv stationen og ind i en Tricaster450 videomixer.

Det kunne være et kamera som sender sit signal eller det kunne være en anden videomixer (måske obs) med flere tilkoblet flere kamera og hvor program-output sendes via SRT.

Der er jo mange muligheder men dette er udfra vi ikke bare kan opgradere Tricaster450 måske eller måske benyttede en anden fysisk videomixer løsning.

Den kamera/enoder box jeg har lavet kan også sende program-out 1080/25p out fra en BlackMagic ATM mini eller en RGBLink via SRT (max 100mbit pga rpi3).
 

 

 

Hvis vi forstiller os vi har et mobilt kamera signal så kunne stream signal sendes via mobil hotspot 4G/5G eller måske en fast ethernet/RJ45 internet forbindelse.

Der laves  en SRT forbindelse via internettet hjem til en TRICASTER-RPI (RaspberryPI3 player) som så har HDMI signal ud som forbindes via en (HDMI til SDI) box til Tricasteren450.


Pga. begrænsning i RaspberryPI3 er max på netværksforbindelse 100mbit - RapsberryPI4 er bedre og klare 1 gigabit men 100mbit er fint men hvis hvis afsender sidder på en god fibernet forbindelse så kan man få god forbindelse frem til den aktuelle computer via SRT stream er afsender forbundet via 4G/5G så sætter det også sine grænser for hastigheden men mindt 6mbit-10mbit anbefales til full hd.

Husk at Tricaster-rpi bør sættes til fast intern statisk IP adresse på lokal netværket - evt. i dhcp/router konfiguration.
 

Tricaster450 har kun sine 4 SDI input men nu er en af disse remote vores mobile streams live fra gaden anden mere eller mindre OBS.
 

På den aktuelle tv stations (router/firewal) sættes så en portforward (firewall) op til at sende UDP trafik på port 4006 frem til TRICASTER-RPI eksempelvis UDP port 4006 portforwardes til Tricaster-rpi.

Vores RasberryPI er så forbundet med via HDMI-out til HDMI til SDI så vi har et input til Tricasteren som dog køre via en BlackMagic Video Switcher.

Konfiguration af vores Tricaster-RPI/RaspberryPI sker via login på den via http via netværket hvor vi kan sætte den til eksempevis 1080i output og det også der vi sætter evt. SRT passphrasse nøgle ord op.

 

 

Men hvad nu hvis vi gerne vil have rigtige mange flere streams indput fra gaden og vi gerne remote ville skifte mellem flere streams ?

Så laver vi vores setup og vi må tilføje en udvalgt computer med OBS/Videomixer program og vi tilpasses portforward i vores firewall således at der sender trafik til den netop computer.

I vores router/firewall sættes måske udp porte 4000-4005 sendes til en computer med OBS(Vmix) installeret og den sender så lokal udp til TRICASTER-RPI og vi kan nu tilføje mange flere remote kamera.

Foruden at man naturligvis fyisk/manuelt kan skifte mellem de interne studio kamera på Tricaster450.

 

OBS har flere gode muligheder end Tricaster450 inklusiv god fjern kontrol man kunne overvejer om OBS alene med SDI input kort ikke ville være bedre og mere praktisk men nu har vi jo en Tricaster450 som har 4 SDI input og via Tricaster-rpi kan vi via OBS videomixer programmet tilføje en masse flere stream input til Tricasteren som sendes via Tricaster-rpi som SRT stream.

Via OBS computeren kan vi også tilføje NDI som muligheder også har vi også NDI (Netværks DI) men hvis vi ønsker dette ind i Tricaster450 må vi jo sende det fra OBS til TRICASTER-RPI som så er connected til Tricasteren.

 

På et plan ville det måske give mening at opgradere Tricaster450 med NDI osv. men jeg ved ikke op dette er muligt - den køre jo en meget  gammel windowsXP eller Windows7 så Tricaster-RPI er fordi vi måske ikke kan opdatere Tricaster450 og det heller ikke sikkert det kan betale sig når der er andre billigere og næsten bedre muligheder som tilmed er GRATIS men vi skal måske clone disken inden forsøg udføres så den kan clones retur hvis opgradering forsøg ikke virker.
 

 

 

 

 

 

TRICASTER-RPI

Med Tricaster-RPI kunne vi eksempelvis sige: istedet for at vente på SRT-signal på eksempelvis 4006 så kunne vi modtage http HLS stream fra måske kanalhovedstaden ;)

og det er uden at skulle ændre på den aktuelle firewall/router kontiguration men det kan vi også køre via en OBS/VMIX computer plus at vi kommer uden om evt. begrænsninger i Tricaster450.
Da vi ikke har en rtmp modtager så kan TRICASTER-RPI sættes til at VIDIU Pro signal via Undergroundnews.dk setup via http også er den kamera nr 4 på Tricaster450,

Vi kan også lave tcp rtmp - input lokalt på en OBS computer.

 

For at sende SRT stream til ChristinaTv eksempelevis - kan anvendes:

srt://catv.christiania.org:4006?mode=caller&transtype=live&passphrase=enkodesomerrelevant

og input er mpegts - timeout reconnect 2-4 sekunder. 

 

Dette setup kan let afprøves med Lariks Brodcaster App eller Screencaster app - som findes til både android og apple IOS iphone/ipad.

Du kan læse mere om evt. opsætning af lariks app her.

Da man også kan benytte OBS til at sende screencapure/audio fra en MAC/windows computer kan evt. benytte det til powerpoint/libreOffice Impress så det mere fleksibelt end Tricasters ivga program til samme på lan.

 

OBS/VMIX

Hvis nu vi har en OBS/VMIX Computer - så kan den være videomixer for ganske ubegrænset kamera input streams SRT/NDI/webRTC og rtmp pull.
Det kan være interne kilder/streams men det kunne også være externe streams som portforwardes på router/firwall eks. hvis UDP 4000-4006.

Modtager side lytter/venter=listen
 

srt://catv.christiania.org:4001?connect_timeout=3000&latency=2000000&listen_timeout=5000000&mode=listener&smoother=live&transtype=live&timeout=5000000&passphrase=ukendtEksempel
 

Tip: Bemærk hvis nu man flytter scene setup fra en pc til en anden kan ip/navn give problemer og så kan man evt. benytte srt://:port eller srt://@:port fordi exportere man OBS scene setup til en anden computer så det lettere.
 

4000 UDP/SRT Mobil-kamera (android app)

4001 UDP/SRT Mobil-kamera/tablet (screencaster app)

4002 UDP/SRT undergroundnews.dk (remote-obs)  

4003 UDP/SRT Videomix fra operaen eller andet sted.

4004 UDP/SRT Måske Appel-computer som måske køre OBS og som laver grafik. 

4005 UDP/SRT RaspberryPI måske med webcam

4006 UDP/SRT Reserveret og laver portforward til Tricaster-rpi (RaspberryPI 3) 

 

WWW/PLAYOUT

Vi har ikke den server løsning kørende men ideen er den kan være embeded på stations-hjemmesiden også ville den kunne vise livestream og restreame til evt. sociale netværk/platforme.
Den vil også kunne lagere og gemme udgående livestream som kan vises live.

 

Du kan downloade rpiPlayer image herfra streamsareus.
 

168 Senest ændret Onsdag, 06 oktober 2021 22:48
Mere i denne kategori: